A rossz bélrendszer örökölhető? Vagy csak a táplálkozáson múlik?
Kevés tejterméket meg zsírt meg olajat eszel..
Többet kéne!
Tejtermék alatt pedig a túrót, joghurtot, és a savót értem.
Kevés tejterméket meg zsírt meg olajat eszel..
Többet kéne!
Tejtermék alatt pedig a túrót, joghurtot, és a savót értem.
Ilyen tanácsokat ne osztogass csak úgy bele a nagy világba akárkinek! Ugyanis vannak olyan emberek, akik bár nem tejérzékenyek, mégsem fogyaszthatnak tejtermékeket, mert például magas a húgysavuk (édesanyámnak az és tiltva is vannak neki ezek a dolgok).
Ne ilyen bifitus baromságokat vegyél, mint a reklám: jó a legolcsóbb kefir, joghurt, de főleg az előbbi.
Na, a franciasalátától nekem is jó a székletem. Eleve a krumpli nagyon jó emésztést csinál. Én említettem a tökmagolajat, én salátát szoktam csinálni, krumpli, vörös vagy lila hagyma, tökmagolaj és kis ecet - nagyon finom, ha jól összeérik, és ettől aztán olyan remek lesz az emésztésed, hogy csuda! Tényleg nagyon ajánlom, nem tudom, merre laksz, nyugati határszélen sok helyen lehet kapni, nem olcsó, de nem is kell sok belőle. Nekünk mondjuk potomért van, mert apu maga viszi hozzá a magot sajtoltatni, így csak épp azt kell megfizetni.
Amúgy ha nem jön, aminek jönnie kell, jó módszer a kávéra inni hideg vizet. Páromnak ez működni szokott.
És ahogy írták: sokat kell inni!
Hát ma sikerült egy kicsit mennem, pár kis bogyó lett, de még mindig sok van bent, és már alig bírom....
Írtam hogy nem bírom a tejtermékeket. Mikor normális az emésztésem, tehát minden nap kell menni, akkor ha megiszom 3-4 korty tejet vagy egy kis tejfölt, hatalmas hascsikarásom lesz tőle, meg gyenge hasmenésem.
Amúgy este ittam még keserűsót, reggel ittam tej + víz keveréket, meg megettem egy kefírt (egyébként igen, a legolcsóbb kefír is jó. Ha van itthon, néha csak az íze kedvéért is szoktam enni, de néha nem bírja a gyomrom, de amúgy szeretem, és az is meghozza az eredményt) meg most ittam hashajtó teát, meg bevettem egy stadalaxot + iszom meg iszom a vizet, azon kívül hogy tompán "zörög" semmi....
A krumpli jó emésztést csinál? Én sok krumplit szoktam enni, az az egyik kedvenc ételem (pürének, főzeléknek, héjában főzve stb), de a múlt héten nem ettem, lehet ez is közre játszik...
De tényleg ez a bosszantó hogy máskor ha 1 nap kimarad és nem kell mennem, akkor mindig megiszom egy bögre tejeskávét, de most elhanyagoltam, és csak 3 nap után kezdtem kávázni, akkor meg már mindegy volt, most meg már semmi sem segít.
Hát akkor megtartom a szokásom és nem fogom hanyagolni a krumplit.
Amúgy ma végre sikerült mennem, szerencsére. De ehhez tegnap még délután megettem egy kefírt + vizes tejet ittam este + reggel bevettem egy stadalaxot. Hát, azóta 10 percenként szaladok a wc-re, annyira jó lett az eredmény. De inkább ez mint a szorulás...
Vannak betegségek is amelyek a perisztaltikát akadályozzák és a megfelelő hormontermelést is bele értve az emésztőnedveket is, ami nem hormon de idegrendszer is beleszabályozhat. Pl. sclerosis multiplexesként nekem is van, hogy hetente egyszer jön a nagydolog.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!