Aki abortuszt kér, az a gyermekének miért nem kér fájdalomcsillapítót?
persze,legkönnyebb ítélkezni az orvosokon, a jogszabályok csak úgy ráncigálják őket ide-oda, nem is tudják követni,nem csak a joggal kell haladniuk....
amíg nem látsz bele az orvosképzésbe, nem tudod, h milyen, még elképzelni sem, és hogy mi a célja, és hogy hogy engedik el a végzett orvosokat
és ezzel nem sajnáltatni akarom magamat, v hasonló,csak ti se legyetek már ilyen vaskalaposak, és ilyen vaskalaposan támogassátok az abortuszt
Kedves kérdező!
Én egyet is tudok érteni veled, meg nem is. Ha jobban belegondolok, inkább egyetértek veled, mint nem.
Sajnos, miután a szovjetek sok nőt megerőszakoltak és rengetegen így estek teherbe, Magyarországon könnyebben elérhetővé tették az abortuszt. Csak mindenki elfelejtette, hogy a szovjetek már elmentek, nem erőszakolnak csoportosan nőket, az abortuszt mégis boldog boldogtalan kérheti a nagyvilágba annyiszor amennyiszer akarja, és érdekes módon a válság ellenére van pénz arra, hogy egyre jobban támogassák az abortuszt, másra meg nincsen.
Az a baj, hogy a mai emberek egyre inkább érzéketlenebben társaik iránt, és nem valami felelősségteljesek. Rengetegen élnek a megszakításos védekezéssel, mert ha úgy alakul bevesz egy 72 órásit vagy elmegy abortuszra - az első úgy is ingyen van, akkor miért ne? alapon. Az a baj, hogy sokan nem érzik át ennek a döntésnek a súlyát.
Hihetetlen sok kifogás van, hogy miért csináltat valaki abortuszt, azonban szinte mindegyiket meg lehetne előzni.
1. szegény, nincs pénz védekezésre - vagy ne szexeljen, vagy pettingeljenek, de egyébként már a rómaiak is használtak saját készítésű óvszert vaamilyen állat beléből...
2. kislány, az anyja nem készítette fel - a gyerekkel alapból nem lehet minden rendben, ha kislány létére már szexel, de ha az anyja hibája, akkor utána vállalja a felelősséget az anyja - tartsa el ő
3. nem tudja előteremteni a megfelelő feltételeket - akkor ne szexeljen a nagyvilágba, hanem legyen kicsit észnél és próbálja megelőzni a terhességet
stb
Viszont vannak olyan helyzetek, amikor teljes mértékben az abortusz mellett állok. Pl. van egy ismerősöm, 3. gyerekét szülte. Mondták neki az orvosok, hogy a gyereknek hiányozni fog az egyik karja és egyik lába, mire a nő azt mondta: nem veteti el, elvből megszüli. Megszülte a gyereket majd másnap kisétált a kórházból a gyerek nélkül. A gyereknek nem elég, hogy sosem tud majd teljes életet élni 2 végtag hiányában, de még lelileg is sérült lesz, hisz mit fog gondolni? "Anyámnak nem kellettem mert selejt vagyok" - az egész élete el van cseszve. Ilyen esetben inkább abortusz....
Viszont azokat, akik az abortusz minden oka mellett kiállnak mert "ő teste, ő döntése meg különben is az még nem ember", na azokat leütném... Nem tudom, volt-e valaki innen a Bodies kiállításon? Ott volt egy terem, ahol embriók illetve babák voltak. Már a 1.5-2 centis kis embrió is ember formájú, nem csak egy húscsomó.
Nem minden esetben a nő a hibás!Vegyük elő a pasikat is!Sterilizáltasd az embered és sosem lesz gondod az abortuszra!
Egy újabb vita keltő kérdés, volt már ilyen néhány.
A kérdezőt ku@vára nem érdekli ki mit mond mert Ő teljesen ellene van akárki is legyen a hibás.
Kedves kérdező és főként "sterilizálós megoldású" azt hiszem utolsó válaszoló.Tartsd meg a véleményed de azért megnézném Te mit tennél ha Téged erőszakolnának meg és teherbe esnél pl.Abortusz írnék fel neked kezelésként és desszertnek pedig egy kis sterilizálást :) Csak hogy utána se tudhasd meg soha(!) hogy milyen csodás dolog a gyermek nevelés...Ugyanis aki elvetet egy gyermeket az még utána igenis lehet jó 100 % anya!Talán jobb is mint Te ha esetleg van már gyereked.Azért mert egyszer megbotlik még élhet teljes életet egy másik babával később. A kérdező pedig ne tegyen fel hülye kérdéseket mert fogalma sincs mi zajlik le olyankor egy embrióban... azért mert Te orvosira jársz és baromira okosnak hiszed magad még nem biztos hogy az is vagy.Az ilyen kérdéseidet vitasd meg a tanároddal és ne azokat hergeld akiknek valamilyen oknál fogva már volt abortuszuk.Örülj hogy neked még nem volt és le is zárhatod a témát.Sok értelme nincs folytatni,te tudod a kérdésedre a választ az nem elég?
pontosan, tudom a választ
és nem képzelem magam baromi okosnak, hanem megvan bennem az alázat, épp ezért soha nem vetetném el a babámat, aki azért születik,h szeressék és azt ingyen is lehet
nem hinném,h azok,akik szegény családban nőnek fel, de megkapják a szeretet, haragudnak az anyjukra,mert használt holmiban járnak...lehet,kisgyerekként még hisztiznek, de nem hinném,h emiatt lelki sérültekké válnak
elhiszem,h az erőszak után szörnyű érzése van annak,akit megerőszakoltak,de mint már írták,nem újdonság az eseményutáni tabletta,amit be lehet venni,mikor a gyerek még nem fogant meg
a beteg gyerekek megölése szerintem ugyanúgy nem lehet indok,ha életképes
annyi félkezű, vak, stb. ember van,akik ha mások szerint nem is teljes, de boldog életet élnek és a technika annyira gyorsan fejlődik
a genetikai betegségeitől sem válik a gyerek pl.lelkibeteggé, gyilkossá, ha megfelelő támogatást kap
az abortusz sose az egyetlen megoldás, és sose a jobb választás
és igen, nekem nem fog erről megváltozni a véleményem, egyszerűen dühít a gyerekgyilkosság, és az,h van ilyan város,ahol Európában:
"Februárban nyílik a bécsi Lugner-City bevásárlóközpont magánrendelőket tartalmazó részlegén a Venus Med nevű szexuális egészségcentrum, ahol a szexuális problémák kezelésén és a védekezési tanácsadáson kívül terhesség megszakítást is végeznek. Ez az első olyan eset Ausztriában, hogy egy bevásárlóközponttal egy fedél alatt lehet abortuszt végrehajtani.
........
"Tulajdonképpen egy kérdésünk van" - kezdtük felvéve a hétköznapi érdeklődő álarcát, "hogy néz ki önöknél egy terhesség megszakítás?" Kérdésünkre részletes választ kaptunk: ambuláns kezelésről van szó: a páciens telefonon időpontot egyeztet, bejön, és a végső döntés előtt elbeszélget egy pszichoterapeutával. Ha ezután is akarja a terhesség megszakítást, akár még aznap is áteshet a műtéten. A beavatkozás 15 percig tart, utána tetszőleges ideig az úgynevezett "Aufwachzimmer"-ben (magyarul nagyjából pihenőszoba) maradhat a páciens. Miután felkelt, azonnal távozhat is, hacsak nem lép fel valami komplikáció. ..."
Ha tudod a választ minek ez a sok cécó nem értelek...
Én annyit fűznék még hozzá hogy ha valakit megerőszakolnak azután nem hinném hogy olyan ideg állapotban van az illető hogy gyorsan elszaladjon egy esemény utáni tabiért.Pláne ha fiatal korú és nem tudja mi tévő legyen mert fél...
Nem mindenki olyan okos mint te...sokak számára ez nem olyan egyértelmű de ítéld el őket is hogy miért ilyen hülyék mert ezt teszed mindenkivel mióta kiírtad a kérdést.Mintha ez olyan egyszerű volna mint ahogyan leírod hát tévedsz.Ha majd egyszer rád kerül a sor majd meg tudod...
Ja és a kérdésedre visszatérve..ha valaki kérne a gyermekének fájdalom csillapítót abortusz közben (hogy juthat ilyen baromság az eszedbe?) akkor talán elfogadnád az abortuszt???Ha nem akkor ne kérdezz hülyeséget!
Üdv!még annyit fűznék a dologhoz,hogy bizonyára kézenfekvőnek tűnik az esemény utáni tabletta,egy olyan embernek aki kellő felvilágosítást kap a szüleitől a szexualitást illetően,illetve a védekezést illetően,én 16 évesen nem tudtam hogy létezik ilyen,és a szüleimnek nem mondtam el az eset után rögtön,mert valaki jól fogalmazott,egész egyszerűen féltem...
hogy mitől?nem tudom...
lehet,hogy valóban nem hoztam meg a legfelelősségteljesebb döntést,de úgy gondolom nem volt kellő információm a dologról a védekezést illetően,hiszen honnan tudhattam volna?
otthon a téma tabu volt,tévénk internetünk nem volt,rádiót nem hallgattunk,a suliban senkivek nem voltam olyan bizalmas kapcsolatban hogy erről beszéljünk nyíltan,mert úgy gondoltam nem most jött el az ideje,hogy szexuális életet éljek,mivel nem volt partner,így a dolog nem különösebben érdekelt..
valakiben felmerült a kérdés,hogy miért nem öltem meg a támadóimat?szerinted akit egymás után kétszer megerőszakolnak(ráadásul szüzen)annak utána van ereje bármit is tenni?én nem tudom mennyi ideig feküdhettem az árok mellett mert ott és akkor mozdulni sem tudtam,azt érzetem hogy mindjárt szétszakadok..
persze ettől függetlenül sohasem fogom magamnak megbocsájtani a dolgot,mert amit tettem gyilkosság volt,és ezt nem akarom szépíteni,és úgy érzem lesz bátorságom a történetet majd a fiamnak is elmesélni,hogy lehetett volna egy bátyja vagy nővére..
nem gondolom hogy nekem kellene szégyenkeznem,hanem inkább annak a két szemétnek aki ezt tette velem,és ki tudja még hány emberrel..
(a megerőszakolt lány voltam,aki most egy boldog anyuka,és akit most hív a kicsi fia,így már rohan is:))
nem azért tettem fel a kérdést,mert akkor talán elfogadnám az abortuszt
és nem hülyézek le senkit, és tényleg nem tudom,milyen ha vkit megerőszakolnak
ha nagyobb gond lenne fordítva a pervencióra, felvilágosításra, esetleg igazi értékekre, oktatásra, akkor talán nem lennének olyan emberek,akik megerőszakolnak másokat, nem lennének lányanyák.
főleg így, h az első szex nagyon korán van, az iskolában felvilágosítás kell...persze elvileg ez van,csak nem mindig....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!