Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki abortuszt kér, az a...

Aki abortuszt kér, az a gyermekének miért nem kér fájdalomcsillapítót?

Figyelt kérdés
A magzat életét elveteti úgy,h a gyermek közben KÍNOKAT ÉL ÁT?
2009. jún. 8. 01:06
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
68%

Mivel az embrió ugyanúgy megkap minden gyógyszert a köldökzsinóron keresztül mint az anya, ezért ugyanúgy alszik mint ő.

Mivel a fájdalomérző központok még nincsenek kifejlődve, így fájdalmat nem érezne akkor sem ha nem aludna.

Tehát kínokat nem él át.

Ugyan én nem tudom elképzelni, hogy elvetessem a gyerekem (van 3), de örülök, hogy soha nem kellett ezen elgondolkodnom. Nem tudom hogy döntöttem volna egy erőszak után, vagy ha tudom, hogy beteg gyermeket szülnék.

2009. jún. 8. 01:17
 2/35 anonim ***** válasza:
23%
Hát jó kérdés. Talán mert nincs lelkük, és nem veszik emberszámba azt az ártatlan kis magzatot. Csak arra gondolnak, hogy velük mi lesz. Hánynom kell azoktól a nőktől, akik pusztán azért, mert "nem alkalmas", megöletik a gyermeküket.
2009. jún. 8. 01:22
 3/35 anonim ***** válasza:
73%
Egy abortusznak nem csak az az egy oka van, hogy "nem alkalmas"! Sajnos vannak egyéb problémák ezen a téren, pl. gyereklányok, akik nem kapták meg a megfelelő felvilágosítást, ami nem az ő hibájuk, de ezen kívül még 100 ok, amiért egy nő az abortusz mellett dönt és a többség elég komoly lelki traumát él át a mútét előtt, alatt és után is:( Gondolom, láttad a filmet, amivel anno minket is elborzasztottak a suliban, de tudod, nem minden csak fehér és fekete, erre a kérdésre nem biztos, hogy reális magyarázatot találsz.
2009. jún. 8. 01:29
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom Te abortuszellenes vagy. Szerintem hagyd meg a jogot mindenkinek, hogy maga döntsön a gyerekvállalásról.
2009. jún. 8. 08:20
 5/35 A kérdező kommentje:

mindenkinek a szive joga az abortusz?hát persze...mert megkaptad azt a jogot,h életet vegyél el?kitől kaptad meg?a politikusoktól?még jó,h ők adták. és ez nem csak vallás kérdése, de mégis hogy jön vki ahhoz,h megöljön vkit?és,h nincs lelke????ezt aztán honnan lehet tudni? ha nincs fél keze?esze,lehet,h van, és lehet,h egy nagyon jó ember, és lehet, h majd feltalálja a rák ellenszerét? igen,mérlegelni kell, ha nem hiszel a csodában, vagy ha azért veteted el, mert gyógyíthatatlan. és ha pl pár héttel az abortuszod után bejelentik,h megvan a gyógyíthatatlan betegség gyógymódja? ha beteg is a gyerek,hálás,ha szereted, és szerintem ez mindennél többet ér

csak egy érdekesség

Papp Lajos szívsebész: - Bocsásson meg, tudja, hogy hány magzatot pusztítottunk el 1956-tól mi orvosok Magyarországon?

Mv.:- Hát valószínűleg milliós a nagyságrend.

Papp Lajos szívsebész: - Mondom, jó, hat és fél millió, 7 millió magzatot pusztítottunk el.

Mv.:- Igen, de...

Papp Lajos szívsebész: - Az összes háborúinkban, egészen a pozsonyi csatától, 907-től napjainkig az összes háborúnkban, összes járványunkban és összes forradalmunkban 5.5 millió ember halt meg 1100 év alatt.

Mv.: - De ha önök azt mondják...

Papp Lajos szívsebész: - De akkor hogy mer ön olyat mondani, hogy nincs genocídium, amikor 7 millió magzatot pusztítottunk el ebben a hazában...

sokat számít......azt nem tudom,h van az,h Mo. lakossága még mindig 10millió felett van, egyszerű matekkal nekem nem ez jön ki :S és bonyolulttal sem...lehet,másnak kijön...?

2009. jún. 8. 08:35
 6/35 A kérdező kommentje:
A magzat 6 hetes korban fájdalmat érezhet. csak keress rá,ha nem hiszed. mellesleg én nem vagyok laikus
2009. jún. 8. 08:40
 7/35 anonim ***** válasza:
33%
az abortuszról szerintem annyit, hogy amig a magzat az én testem része, addig én döntök a sorsa felől. És igen, önzőn hangzik, de én tudom mi a legjobb, és minek mikor van itt az ideje. Én imádom a gyerekeket, nagy családot szeretnék majd egyszer, sőt minél hamarabb nem vagyok a hive annak, hogy valaki 30 után kezdjen családban gondolkozni! Viszont ha nincsenek meg a megfelelő feltételek, pl nincsen pénz, egyedül álló a nő, vagy éppen munkanélküli a nő és a férj is, vagy hatalmas az adóságuk, esetleg tudják hogy a gyerek betegen fog születni, vagy már éppen van 4 gyerek, és ő csak úgy becsúszott, vagy egy fiatal, tapasztalatlan, tanulatlan leányanyáról van szó, aki maga is gyerek még, nos ilyen esetben indokolt az abortusz. Sajnálatos esemény, de gyereket csak úgy szabad vállalni, ha mindent maximálisan meg tudsz adni neki, és nem a bizonytalanságba szülsz. Amúgy azt érzi a magzat, ha nem akarod őt. Gondolj bele, hogy úgy szülöd meg, hogy a szived mélyén nem akarod, a hátad közepére kivánod az egészet! Ő ezt mind érzi, és később gyerekként is mély nyomot hagyhat benne ez az érzés.
2009. jún. 8. 10:07
 8/35 A kérdező kommentje:

nekem nincs szükségem a kezemre,a testemhez tartozik,azt csinálok vele,amit akarok

megkérnék egy orvost,h vágja le. szerintetek mit gondolna? természetesen sokkal nehezebben "lennék meg"

és megtenné az orvos?megteheti,h csak úgy kérésre levágjon egy kezet?NEM,mert azzal árt

de az én szívem jogom...

vagy hogy is van ez?

2009. jún. 8. 10:17
 9/35 anonim ***** válasza:
48%
jah ha gondolod amputáltasd a kezedet, persze:D kedves kérdező, a szived joga.
2009. jún. 8. 12:30
 10/35 A kérdező kommentje:

anyám úgy szült meg,h az orvosa lecseszte,h hogy mer engem megszülni?bele is halhat.3.gyereke vagyok

elég szegény volt akkor a családom,88ban születtem,anyám dolgozott csak,minimálbérért,2 nővérem főiskolára kezdett járni, mégis megmaradtam

most az orvosira járok,és szüleim bármikor számíthatnak rám

ja,és nem vicc,v túlzás, úgy volt,h süket vagyok.....erről ennyit

2009. jún. 8. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!