Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám kipihenni magamat?

Hogyan tudnám kipihenni magamat?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem bírom rendesen kipihenni magam. Hétvégén alszom kb. 9-10 órát, felkelek, minden rendben, utána levagyok merülve. Színötös vagyok, napi 3-4 órát tanulok.

Hétköznap csak 6-7 órát alszom, de szerdára már nagyon elfáradok:S Mindig tele vagyokt ervekkel, és semmit se tudok megvalósítani, csak gépezem, eszem, alszom, hétköznap tanulok, meg néha Tv. Mit kellene tennem?

2012. febr. 24. 21:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Írd le kérlek, hogy mit szoktál enni, inni. Nézzük meg, hátha találunk valamit, ami okozhatja és változtatni lehet rajta. :)
2012. febr. 24. 22:06
 2/4 A kérdező kommentje:

Inni nagyon keveset szoktam, de általában vizet.

Enni változó. Reggelire 1-2-3 szedvics(uborka, vaj, sajt, szalámi, rozskenyér), ebédelni nem mindig eszem, de van, hogy egy kis meggylevest, rántott húst(általában hétvégén), vacsira rántotthúst, vagy rántottvirslit, és péksütit.

Hétvégén szoktam enni Fornettit is.

2012. febr. 24. 22:09
 3/4 anonim ***** válasza:

A baj az, hogy a 6-7 óra édes kevés. Főleg, ha tanulsz 3-4 órát otthon is, az eléggé lefáraszt...hétvégén meg hiába alszol eleget, az alváshiányt nem lehet bepótolni. Ha valaki egyszer egész éjszaka nem alszik, azt már soha nem tudja bepótolni. Tehát ne hétvégén próbáld bepótolni, hanem igyekezz hétköznap is korábban lefeküdni...A másik pedig, hogy hétvégén szerintem próbálj meg mozogni, menj el sétálni, az valamilyen szinten felfrissít, és nem fogod magad olyan fáradtnak érezni. Nekem is gyakran van ilyen, de ha sokáig nem csinálsz semmit, csak gépezel, egy idő után úgy érzed, fáradt vagy. Plusz a gépezés eléggé lefáraszt!! Ha hiszed, ha nem, ugyanúgy, mint a tv. :) Ha pedig ezeken nem tudsz javítani, annyit tudok még ajánlani, hogy próbálj meg reggel vagy napközben lezuhanyozni (ha melegebb van, jó hideg zuhannyal!), az is felfrissít.

Tehát összefoglalva próbálj meg hétköznap is eleget aludni, és mozogni, mert ha csak tv-zel és gépezel, fáradtabbnak fogod magad érezni. :) hajrá! :)

2012. febr. 24. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Köszönöm a leírást. :)

Az ilyen fáradtságot több dolog tudja okozni, illetve ezek kombinációja:

1. Tápanyaghiány, tehát egyoldalú táplálkozás.

2. Vitaminhiány (ez ma már külön pont, bár 100 éve még a táplálkozás része volt)

3. Kialvatlanság (ez viszont kompenzálható, tehát ellensúlyozható)

Nyilván nem tudsz többet aludni, mint amennyi belefér, tehát azt kell elérni, hogy kibírd ezzel. Illetve persze ha teheted, akkor mégis spórolj valahol időt és korábban feküdj le, a kettő nem zárja ki egymást. :)

Utolsó kérdés: Hány éves vagy és hány kiló?

2012. febr. 25. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!