Vegetáriánusan is lehet egészségesnek lenni?
12:01: ha orvos vagy professzor lennék, aki nem vegetáriánus, akkor én sem tanácsolnám. Még ha tudnám is, hogy teljesen egészséges. Mivel a legtöbb orvos nem mer mást mondani, mint a többiek. Ha mást mondana, akkor kénytelen lenne ezzel foglalkozni, még ha nem is érdekli annyira a témakör. De például egy indiai orvos minden további nélkül tanácsolná. Az ember itt is és ott is ugyanaz, úgyhogy szerintem nincs miről beszélni :)
Egyébként nem hinném, hogy a vegetarianizmusról szóló könyvek íróinak dőlne a kenőpénz :) Szerintem pont fordítva van. Nem néztem utána, de olvastam róla egy oldalon, hogy azokban az országokban, ahol nagyobb kultúrája van a húsevésnek, általában az ajánlott napi fehérjebevitel is magasabb. De ha orvos rezidens vagy, akkor te tudod a legjobban, hogy bizony nem kicsit lobbiznak a nagy cégek az orvosoknál. (A háziorvosok már lassan olyan szintre jutottak, hogy a megfázásra meg a sérvre ugyanazt a gyógyszert írják fel. Az unokatestvérem gyógyszertárban dolgozik, és nem ritkán hallok olyat tőle, hogy az orvos olyan gyógyszert ír fel, ami teljesen más betegségre való.)
Félrefordításról pedig nincs szó, legfeljebb félreértésről. Ugyanis eredeti nyelven olvastam :)
"Szója: megakadályozza számos fehérjebontó enzim működését"
A nyers szója igen. De ezért szokták magas hőfokon hőkezelni. A szójafogyasztásnak több ezer éves hagyománya van, és nem tudok róla, hogy tömegesen haltak volna meg miatta...
De ennyi erővel ez rámondhatnánk majdnem minden hüvelyesre. (Főleg ha éretlenül van leszedve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!