Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy tudnám feldolgozni,...

Hogy tudnám feldolgozni, átvészelni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet h lassan már 2 hónapja tudom h papám rákos. És nagyon nehéz feldolgoznom. És nem is tudok nagyon senkivel róla beszélni, nem is merek. Nem szeretem azt se ha anyuék beszélnek róla és inkább másra terelem a szót vagy ott hagyom őket. Amugy annyira nem sulyos, mert lehet h elég lesz a kemo és a sugár és műteni se kell. De akkor is nagyon nehéz, mert ő a legfontosabb férfi az életemben, minden szerelmet és még a saját apámat is félre téve (mivel ő külföldön dolgozik és sose vt velem annyit mint ő, persze amugy jó a kapcsolatunk meg minden). Most az előbb is ugy elkezdtem gondolkozni rajta, és csak a sirás tört ki belőlem, és már rengetegszer sirtam végig éjszakákat és nagyon féltem. De mégis ezt h tudnám feldolgozni? És h tudnám átvészelni ezt a nehéz szakaszt?

14/L

2011. jún. 26. 23:07
 1/1 anonim válasza:
100%
Igaz, még nagyon fiatal vagy, de el kell kezdened magadban kialakítani azt az egészséges tudatot, hogy a halál az emberek között egy természetes jelenség. Tekintve, hogy a papád biztos megélt már egy szép kort, nyilván őt is előbb utóbb utoléri az, amit nem szeretnél. Próbálj meg örülni minden percnek, amit vele töltesz, hiszen a szomorkodással telt idő csak megkeseríti azokat a napokat, amikor még vele lehetnél! Ugyanakkor józan fejjel be kell látni, hogy nem maradhat örökké itt. Erre érdemes lelkileg felkészülni. Tudod, mikor valaki meghal, az ember legnagyobb részt önzőségből sír szerintem. Hiszen azért sír, mert NEKI hiányzik. De az aki meghalt, annak már jó, már véget ért a szenvedése-betegsége stb. Ha igazán szerettük az élete során, akkor egy idő után ezt belátjuk és a siránkozás átalakul emlékezéssé.
2011. jún. 26. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!