Hogy lehet a közelgő vég gondolatát feldolgozni?!
Hogyan lehet legalább megpróbálni feldolgozni a gondolatát annak, hogy pár hónapon belül meg fog halni az édesanyám?! A világ legjobb édesanyja egyben barátnője, nagymamája, ...?
:(((((((((((((
Erre borzasztó nehéz válaszolni:( Talán olyanok tudnának erről többet mondani, akik már átéltek hasonló tragédiát.A szülő és a gyermek elvesztése talán a legnehezebb:(
Nem is tudom, mit tennék, ha egyszer majd velem történik meg...Talán megpróbálnék arra gondolni, hogy egyszer mindannyian itt hagyjuk ezt a világot, hiszen ez az élet rendje.Ki hamarabb, ki később, de mindenki elmegy.
Ha édesanyád idős, biztosan szép élete volt, és biztosan rengeteg örömet és boldogságot vittél Te is és az unokái is az életébe.Semmiképp sem szabad arra gondolni, hogy "mi lesz velem/velünk nélküle? Ez nem vezet jó irányba... Ő adott Neked életet, és azt szeretné, hogy boldog legyél,és boldogan éljenek az unokái is, ő pedig tovább fog élni a szívetekben örökké.
Barátot már veszítettem el,tudom, hogy nagyon nehéz elfogadni az elkerülhetetlent, különösen akkor, ha betegség miatt hamarabb jön el.
A sebek mélyek lesznek a szíveden és örökké ott lesznek, de az idő lassan behegeszti őket.
Úgy szerettem volna okosabbat mondani, de nagyon nehéz:( szívből sajnálom, és kívánok erőt, kitartást és könnyeket, mert aki képes sírni, könnyebben dolgozza döl a tragédiákat...
Baráti Üdvözlettel.
Nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen!
Nem, anya még nagyon nem öreg, anya még nagyon fiatal ahhoz képest, hogy három felnőtt gyereke és már 5 unokája van. Még csak idén töltötte az 51 éves kort. Mindig is egy életvidám nő volt eddig is és még most is. Sajnos mikor rá-rá döbben, hogy már nem sokáig, akkor nagyon elkeseredik, de iszonyat nagy szerencsénkre nem akarja elfogadni. Küzdeni akar, NEM AKAR MEGHALNI, NEM AKARJA FELADNI!!!!!!!! Egyszerűen hihetetlen, hogy az én drága anyukámról van szó!! Már két éve beteg, de még mindig nem bírtam hozzászokni és szerintem soha nem is fogok, ehhez nem lehet. Ilyenkor "irigylem" egy nagyon-nagyon picit azokat, akiknek nem volt annyira jó a kapcsolatuk a szüleikkel. Bár nagyon nagy butaságot írtam, mert még egy lottó 5-ösért sem cseréltem volna és cserélném még most sem le az Édesanyámat!!!!!!!
Egyszerűen hihetetlen, ha nem tudom napközben mikor eszembe jut felhívni, hogy "mizujs Anyuci?" "Hogy vagy?" "mit csinálsz?" "szeretlek Anya!". Ne képzeld egyébként, hogy anyuci pici lánya vagyok. Hárman vagyunk lányok és én vagyok a legapásabb hármunk közül és még így is ennyire kötődöm Anyához. Annyira-annyira-annyira nyom a fájdalom belülről, mikor eszembe jut, hogy nemsokára már nem lesz! Főleg, hogy mikor vele vagyok, akkor nem mutathatom, hogy ennyire fáj, mert akkor lehúznám és azt most nagyon nem szabad. Pozitív hozzáállást kell neki sugározni, hogy bízzon magában, hogy meg fog gyógyulni.
Nem tudom, nem akarom, nem bírom feldolgozni!!!! Hihetetlen nagy fájdalom már most! Mi lesz, ha eljön az idő?!!
Nem akarom!!!!
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Együttérzek veled, én is átéltem ezt, amikor anyukám egy évig hiába küzdött a rákkal.
Sajnos nem lehet mit tenni, ez az élet rendje. A szülők előbb-utóbb elmennek, ahogyan egyszer majd mi is eltávozunk. Ezen senki nem tud változtatni. Ki előbb, ki utóbb, de mindenki elmegy.
Valahol az a normálisabb dolog egyébként, hogy a gyereknek kell a szüleit eltemetnie, és nem a szülőnek a gyerekeit. A mi gyerekeink majd minket fognak egyszer elbúcsúztatni.
Sok lélekerőt, kitartást neked ezekben a szomorú időkben!
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen!
Nagyon küzdünk még és még nagyon bízom a javulásban, gyógyulásban vagy legalább a mostani helyzet megtartásában.
Néha azon gondolkodom, hogy kinek a jobb, aki el tud búcsúzni vagy aki nem, de igazából mindig oda lyukadok ki, hogy egyik sem jobb a másiknál, mindkettő nagyon fájdalmas.
:((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!