Bipoláris zavar! Hogyan lehet átvészelni a mély depresszív fázisokat?
Heti pár alkalom mozgás, egészséges étrend.
Próbáld meg valahogy növelni az önbizalmadat, hogy a negatív tapasztalatokat könnyebben, hamarabb dolgozd fel.
Nekem volt egy 4 éves depressziós időszakom, amiből gyógyszer nélkül jöttem ki. Mindössze csak bebeszéltem magamnak, hogy az én koromban nem lehet ilyen bajom, nincs semmi gond, csak pozitívan! :)
Próbálj meg több időt társaságban tölteni és bekapcsolódni a beszélgetésekbe, elterelni a gondolataidat. Találj valami kreatív hobbit ami leköt.
Kamasz vagy?
ami nálad van az nem bipoláris zavar nem akarlak elkeseríteni.. ez a hormonok játéka csupán. Túl fogod élni.
a bipoláris zavar nem egy-két napos periódusokban váltakozik. Olvass utána!
Utolsónak, nem keserítenél el, hanem inkább örülnék neki. Egyszer voltam dokinál, ő vetette fel a lehetőséget.
Viszont:
Klasszikus
Évente négy hangulatingadozás.
Rapid ciklus
Évente több mint négy hangulatingadozás.
Ultra rapid ciklus
Havonta több hangulatingadozás váltakozik.
Ultradián ciklus
Egy napon belül váltakoznak a fázisok. Nagyon nehéz megkülönböztetni a kevert fázistól.
Velem is körülbelül ez a helyzet, mint veled. Én október-november körül kezdtem tapasztalni azt, hogy egyszer a gödör aljának a legalján vagyok, aztán majd' kicsattanok az életkedvtől, és akkor bármire képes vagyok. Annyi különbséggel, hogy nálam nem 1-2 napig tart, hanem 1-2 hónapig. Eddig a legrövidebb 'rosszullétem' 1,5 hétig tartott. A 'rosszullétek' után hetekig jó a kedvem, aztán újra kezdődik elölről. Viszont velem is gyakran megesik, hogy egy nap 3x, 4x, vagy akár többször is változik a hangulatom. Egyszer sírok, 10 perc múlva nevetgélek, mintha mi sem történt volna.
A depressziós időszakomban sok zenét hallgatok. Megesik, hogy szomorkásabbat, kisírom rajta magam, és egy picit jobb. Vagy még azt tudom mondani, hogy csinálj olyat, ami ideig-óráig leköt.
Dokinál még nem voltam, bevallom.
Egy ne próbáld meg palástolni! - mert az súlyosbítja.
Kettő foglakoz bármivel ami ebben a speciális lélektani állapotban pozitívabbá teszi a hangulatod vagy könnyebben elviselhetővé a lehangoltságot. Film, zene, bármilyen hobbi vagy a legkézenfekvőbb egy vagy több hosszú sorozat nézése.
A zenehallgatás és olvasás kétélű fegyverek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!