Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bipoláris zavar! Hogyan lehet...

Bipoláris zavar! Hogyan lehet átvészelni a mély depresszív fázisokat?

Figyelt kérdés
Valaki esetleg, aki ugyanezzel a "betegséggel" küzd? Nálam általában hetente van 1-2 napos mély depresszív időszak, de valamikor naponta váltakozik a hangulatom. Elég jól eltudom tusolni mások elől, de nincs valami módszer, amivel kissé csökkenteni lehetne a depressziónak mély pontjait? Gyógyszert semmiféle képen nem akarok szedni.
2011. máj. 6. 16:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Heti pár alkalom mozgás, egészséges étrend.

Próbáld meg valahogy növelni az önbizalmadat, hogy a negatív tapasztalatokat könnyebben, hamarabb dolgozd fel.

Nekem volt egy 4 éves depressziós időszakom, amiből gyógyszer nélkül jöttem ki. Mindössze csak bebeszéltem magamnak, hogy az én koromban nem lehet ilyen bajom, nincs semmi gond, csak pozitívan! :)

Próbálj meg több időt társaságban tölteni és bekapcsolódni a beszélgetésekbe, elterelni a gondolataidat. Találj valami kreatív hobbit ami leköt.

2011. máj. 6. 17:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Kamasz vagy?

ami nálad van az nem bipoláris zavar nem akarlak elkeseríteni.. ez a hormonok játéka csupán. Túl fogod élni.

a bipoláris zavar nem egy-két napos periódusokban váltakozik. Olvass utána!

2011. máj. 6. 17:16
 3/9 A kérdező kommentje:

Utolsónak, nem keserítenél el, hanem inkább örülnék neki. Egyszer voltam dokinál, ő vetette fel a lehetőséget.

Viszont:

Klasszikus

Évente négy hangulatingadozás.

Rapid ciklus

Évente több mint négy hangulatingadozás.

Ultra rapid ciklus

Havonta több hangulatingadozás váltakozik.

Ultradián ciklus

Egy napon belül váltakoznak a fázisok. Nagyon nehéz megkülönböztetni a kevert fázistól.

2011. máj. 29. 18:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem kamasz vagyok, 24 éves lány vagyok. 3-4 éve vettem észre. Az a baj, hogy amikor kijövök belőle, túlságosan felpörgök, ami munka szempontjából jó, viszont valamikor nem bírom kontrollálni magam. Néha már nagyon hülyén viselkedek.
2011. máj. 29. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Velem is körülbelül ez a helyzet, mint veled. Én október-november körül kezdtem tapasztalni azt, hogy egyszer a gödör aljának a legalján vagyok, aztán majd' kicsattanok az életkedvtől, és akkor bármire képes vagyok. Annyi különbséggel, hogy nálam nem 1-2 napig tart, hanem 1-2 hónapig. Eddig a legrövidebb 'rosszullétem' 1,5 hétig tartott. A 'rosszullétek' után hetekig jó a kedvem, aztán újra kezdődik elölről. Viszont velem is gyakran megesik, hogy egy nap 3x, 4x, vagy akár többször is változik a hangulatom. Egyszer sírok, 10 perc múlva nevetgélek, mintha mi sem történt volna.

A depressziós időszakomban sok zenét hallgatok. Megesik, hogy szomorkásabbat, kisírom rajta magam, és egy picit jobb. Vagy még azt tudom mondani, hogy csinálj olyat, ami ideig-óráig leköt.

Dokinál még nem voltam, bevallom.

2011. jún. 11. 14:45
 6/9 anonim ***** válasza:
05-06 17:16-nak: Tévedsz, a bipoláris zavarnak van olyan fajtája, melyben naponta, vagy akár óránként változhatnak a hangulatigadozások. Nekem pár órán tart a "jókedv", a mániás szakasz, a depresszív fázisok hosszabbak. Mégis alig 1 hete diagnosztizáltak bipoláris affektív zavarral.
2011. okt. 30. 22:31
 7/9 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek: Próbáld lekötni magad valamivel, pl. olvass, vagy nézz filmeket/sorozatokat, az elvonja a figyelmedet. Ha úgy van, próbálj olyan társaságba menni, ahol jobban érzed magad, vagy sétálj nagyokat. Én ilyenkor ősszel szeretek sokat sétálni, mert imádom nézni a színes leveleket a fákon, és kilendít a rosszkedvből. A zenehallgatás sem rossz ötlet. :)
2011. okt. 30. 22:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Egy ne próbáld meg palástolni! - mert az súlyosbítja.

Kettő foglakoz bármivel ami ebben a speciális lélektani állapotban pozitívabbá teszi a hangulatod vagy könnyebben elviselhetővé a lehangoltságot. Film, zene, bármilyen hobbi vagy a legkézenfekvőbb egy vagy több hosszú sorozat nézése.

A zenehallgatás és olvasás kétélű fegyverek.

2012. ápr. 22. 10:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja és én már 30+ éve erős bipoláris zavarban "szenvedek".
2012. ápr. 22. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!