Diabéteszes lábra milyen cipőt lehet venni és hol? (Szabolcs megye és környékén lenne a legmegfelelőbb. )
Diabéteszes lábra ortopédián kellene gyógycipőt íratni neki!
Mivel a cukorbetegség miatt a kis idegszálak sérültek, így a feltöri, vagy felsérti bármi a lábát, elfekélyesedik, és újra vágni kell.
Nem olcsó, és nem szép az ortopéd cipő, de az pont a lábára való lesz, figyelembe véve a deformitásokat, és hogy sérülékeny a lába a diabétesz miatt. Pl a csatos, varrott lábfejű, nem elég széles talpú, és rüsztű cipő egyáltalán nem jó neki.
Azt elfelejtettem (utolsó két válaszoló), hogy tapasztalatból beszélek, apum így járt, a 3. amputációra kiírás után végre rávette magát az ortopéd cipőre, azóta nem jött fekély a lábára. Bár évente kell cserélni, és nem olcsó (nyolcezer körül van így felírva), inkább az, mint a lába.
Mondjuk én úgy tudtam meggyőzni, mert nagyon makacs, hogy mondtam neki, gondolkozzon azon el:
1. két lábbal a temetőben
2. ortopéd cipőben, vagy esetleg láb nélkül, de szerető családja körében.
Ez hatott, ezzel már rávette magát, és hordja is azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!