Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tennél ha kiderül hogy a...

Mit tennél ha kiderül hogy a barátod drogozik?

Figyelt kérdés

a minap rájöttem hogy a barátom drogozik..az orrába szivja fel.. nagyon megijedtem amikor megtudtam mert iszonyatosan féltem mert szeretem ,mostanság sajnos el is hanyagol és szerintem hazudik is..először nem gondoltam hogy emiatt de aztán rájöttem hogy biztos van köze hozzá..sajnos nem csak szívja hanem kereskedik is vele vagy hogymondjam..iszonyú rossz érzés:( több mint 6hónapja vagyunk együtt és ezt soha az életbe nem tudtam volna belőle kinézni..

ő viszont nem tudja hogy én tudok erről..

kérlek segítsetek mit tegyek?rákérdezzek hogy mégis mit csinál?:/ vagy mit csináljak?

rettentően félek:(

17/L

20/F

2010. dec. 10. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben ott hagynám!

Tudom nehéz, mert szereted stb. De gondolj csak bele... ha ő bukik akkor te is buksz vele. Nem fogod tudni kimagyarázni magad, hogy te nem tudtál róla, mert úgyis te leszel meggyanúsítva a bűnrészességgel. :-S

Esetleg még annyit tehetsz, hogy érzelmileg megzsarolod kicsit. Elmondod neki, hogy láttad mit csinált és nem tetszik neked. Ha nem hagyja abba, akkor elveszít téged.

Vagy észhez tér, vagy nem.

Ha szeret téged és fontosabb vagy neki mindennél akkor abbahagyja.

Sok sikert! Nehéz helyzetben vagy... :-S

20/L

2010. dec. 10. 19:58
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem semmiképpen ne zsarold. Valószinűleg nem lesz elég erős miattad leszokni róla, viszont azt látja, hogy el akarod venni tőle, ami neki jó. Könnyedén te magad kerülhetsz veszélybe, kegyetlen erős hatás az elvonás...

Hagyd ott. Ne mond, hogy ezért, de a helyedben lelépnék. Nem megy, nem működik. Ha mondod, hogy a drog miatt, majd nekiáll ígérgetni, fenyegetőzni, stb, közben nem változik semmi, te meg szép csendben tönkremész. Nem is beszélve a veszélyekről, hogy magával ránt, ahogy az első írta.

Tudom, hogy te abszolút nem így látod, és valószínűleg azt gondolod, hogy sosem bántana, mert szeret, és érted megteszi, de nem fogja. Nagyon-nagyon kevesen vannak, akik a társukért megteszik. Hagyd ott minél hamarabb, annál gyorsabban tovább tudsz lépni majd.

2010. dec. 10. 20:05
 3/12 anonim válasza:
Hagyd el.
2010. dec. 10. 20:05
 4/12 anonim ***** válasza:

hááát úgy elolvastam az eddigi válaszokat, és gratulálok a fantasztikus empátiához mindenkinek ! számomra hihetetlen ....

nézd, nagyon nehéz itt nálunk bárhogy is kezeltetni ezt, mert baromira nincs meg a háttér. ezzel együtt valéamit tenni kellene persze, mert lehet h szép lassan, de tönkremegy ebbe. na most ha csak amolyan hétvégi, diszkós módra csinálja, akkor meg nem kell mindjárt a rémeket látni, mert mai tizenéves, huszonpáréves korosztálynál legyünk őszinték, talán nagyobb része használ valamit, mint amelyik nem, álszent dolog lenne ennek ellenkezőjét állítani.

sztem szemét dolog lenne csak úgy lelépni, én megpróbálnék vele őszintén beszélni, mégis mi a helyzet ezzel ... aztán ha még nem olyan szinten függő h már nem tudja abbahagyni, akkor azért megpróbálnám jobb útra vinni, mielőtt késő vagyis reménytelen lenne

2010. dec. 10. 20:14
 5/12 anonim ***** válasza:
Többé nem lenne a barátom. Ez válóok is lenne. Csak össze ne keverd a drogozást a tubákolással.
2010. dec. 10. 20:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Sír Butcher jól mondja. Hagyd ott. Ne firtasd. Valóban veszélyben vagy. Te is, meg az esetleges utódod is.

2010. dec. 12. 18:20
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

én volt barátnőmről derült ki kb 2 hónapja hogy drogozott (kipróbálta) és úgy lecsesztem érte hogy elsírta magát és rohadt mérges lett rám és másnap írt nekem hogy elgondolkodott rajta és igazam van, és többé már a közelébe se ment a kokainnak.

15/F

2010. dec. 12. 19:20
 8/12 anonim ***** válasza:
Az odáig oké hogy ott hagyod, de egyben kéne neki segíteni is valahogy. Ez olyan, mintha szüleid gyerekkorodban otthagnának egy ház alatt, csak mert rágod a körmeid. Legalább a szüleinek jelezd hogy drogot fogyaszt és kereskedik is vele. Gyerek agya biztos el fog párszor borul, de talán még lehet rajta segíteni. Szipog sokat? Ha igen akkor a nyálkahártáyja nem a régi, tehát biztos rendszeresen "szipuzik" is. Ezért nem ajánlott a tubák szipuzása is.
2010. dec. 12. 20:12
 9/12 A kérdező kommentje:

katizik..

szipog.. sokat fújja az orrát

sokszor beteg.. nagyon sokat is alszik:/

aztmondta letud róla szokni..várok 1-2 hetet ha nem változik a helyzet ott hagyom és a szülei tudtára adom hogy mit csinál a fiuk..

2010. dec. 13. 13:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Bármelyik alkoholista, nikotinista vissza tudja szorítani a szenvedélyét 3 hónapra. A gond ezután kezdődik. Ekkor jönnek az elvonási tünetek. Drognál is biztos van ilyen határ. Sztem bármelyik kedves aranyos drogos megtévedt megmondja neked. Aki rászokott, kizárt, hogy egymaga letegye.
2010. dec. 13. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!