Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alkoholistának gondoljátok az...

Alkoholistának gondoljátok az ilyen férfit?

Figyelt kérdés

Adott egy 33 éves férfi, aki majdnem napi rendszerességgel iszik már egyetemista kora óta. Ő mégsem vallja magát alkoholistának. Szellemi munkát végez, ami nagy odafigyelést, józanságot igényel, és jó is a területén, így ő eleve kizárja, hogy alkesz lenne, mert szerinte egy alkoholista képtelen lenne azt csinálni, amit ő. Tény, hogy sosem láttam részegen és napközben nem is az. Ha iszik, akkor is tudja mennyi az elég. Napi 1-2 pohár bor vagy 1-1 rövid viszont esténként lecsúszik neki. Ritka az olyan nap; hogy ne történne meg.

Havonta kb egyszer tényleg be szokott rúgni, amikor kikapcsol a barátaival, de arra azt mondom, hogy elfogadható lenne, ha a mindennapokban nem inna.

A napi italozás véleményem szerint aggasztóbb, mint az alkalmi lerészegedés. Azt viszont tudni kell, hogy a mindennapi ital egyáltalán nem látszik meg rajta, teljesen tiszta a tudata utána is, nem változik meg a viselkedése.

ma 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Alkoholistának gondoljátok az ilyen férfit?

Figyelt kérdés

Adott egy 33 éves férfi, aki majdnem napi rendszerességgel iszik már egyetemista kora óta."

Ez kimeríti az alkoholizmus fogalmát, a többi mese és nem releváns.

ma 18:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez alkoholizmus.
ma 18:49
 3/8 A kérdező kommentje:
És egy több mint 10 éve ilyen szinten fenntartott alkoholizmus okoz egyáltalán gondot? Ha semmiben sem gátolja a személyt és nem megy az életminősége rovására?
ma 18:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ő alkoholista, te pedig a nője vagy.

Hagyd ott.

ma 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:

HA nem tud meg lenni nélküle akkor alkesz.

Tehát bármennyit is de kell neki akkor bizony az.

ma 19:07
 6/8 anonim válasza:
Nem mert én ha nem jutok piához akkor addig semmit de semmit nem tudok csinálni. Ha nincs bor konkrétan napokig szenvedek, lázas leszek, extra magas vérnyomással és hallucinálok. Én vagyok az alkoholista.
ma 20:43
 7/8 anonim válasza:
Pár pohárral nem is lehet hivatásos alkesz mert hamar kimegy. Én 4-8 liter bort is megiszok, én az vagyok totál. 36 vagyok de már nem sok évem lehet hátra. (Ezekkel a kannás borokkal 10-15 év alatt ki is tudja nyírni magát az ember.)
ma 20:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Ő meg tud lenni nélküli, olykor ki is marad egy nap; de azt mondja, hogy jólesik neki este, ezért szokott inni, és nem azért, mert nem lenne meg alkohol nélkül.
ma 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!