Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alkoholista vagyok fiatalon?

Alkoholista vagyok fiatalon?

Figyelt kérdés

14 éves korom óta rendszeresen ittam. Minden szünnap, minden hétvégén.

Emellett egyre többet, mert egyre kevésbé ütött meg a pia. Legfőképp a mentális problémák, traumák miatt. Ebbe menekültem.

Szabadidőmben simán megittam 5-10 felest 2-3 liter sörrel.

Ilyenkor felszabadult voltam, boldog, úgy éreztem, hogy végre élek. Józanul depressziós, lehangolt, gyötörtek a pánikrohamok, rosszullétek. Jelenleg nyár óta tiszta vagyok, de nagyon nehezen bírom. Folyamatosan visszatérő, erős szorongásaim, rosszulléteim vannak, valamint rettenetes sóvárgások az ital iránt.

Ennek ellenére próbálok nem inni, mert nyáron elhatároztam, hogy szüneteltetem, akármilyen nehéz.

nov. 16. 00:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Lelkileg rá kell segíteni az absztinenciára AA klubokban, addiktológiai konzultánsnál, addiktológusnál. Csak így tovább!
nov. 16. 01:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!❤️
nov. 16. 01:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló cipőben jártam, mint te. Én szintén 15-16 éves korom óta piáltam kb 10 éven át komolyabban, szintén lelki dolgok miatt, én viszont azért tudtam letenni, mert egyrészt szégyelltem a dolgot és éreztem h ez nem jó se nekem se a környezetemnek (és hozzáteszem h akkoriban nem tartottam magam alkoholfüggőnek, tehát maga a függőségtudat nem volt meg bennem), másrészt fizikálisan egyre kevésbé bírtam a piát (18-20 évesen még egyáltalán nem ismertem a másnaposságot, csak a mámort, 24 éves koromra viszont egy nem is durva italozgatástól már 2 napig voltam iszonyat másnapos, ma pedig már 30 éves fejjel 2 sörtől fejreállok és csúnyán másnapos vagyok), harmadrészt pedig a munkám olyan h akkor és ott dolgozok, amikor és ahol csak akarok, viszont én szinte folyamatosan dolgozok, hétvégén és ünnepnapokon is van h napi 12-16 órát (igen, mániákus tudok lenni néha), és ha innék, nem tudnék dolgozni a durva másnaposságok miatt, szóval ez kb megélhetés kérdésévé vált és a megélhetésemet priorizáltam az alkohol fölé.

De a kérdésedre válaszolva: igen, alkoholfüggő vagy. Keresd fel a legközelebbi AA csoportot.

Pesti gyűlések:

[link]

Vidéki gyűlések:

[link]

Vagy online gyűlések:

[link]

Előtte azért telefonálj rájuk, és érdeklődj, hogyan is működik ez.

Náluk jó kezekben vagy, nagyon értik a dolgukat, sokat tudnak segíteni, és bár magával a függőséggel neked kell megküzdened, viszont a csoporton rengeteg támogatást kapsz hozzá. (Másodkézből ugyan, de megbízható forrásból elég sokat hallottam az egyik pesti csoportról, és csak jókat.)

És nem mellesleg gratulálok, hogy nyár óta bírod! Le a kalappal, így tovább! És légy büszke erre - ez fontos, hogy adj magadnak egy kis vállon veregetést.

nov. 16. 01:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad hány éves vagy, hány évig ittál... de komolyan, mint ahogy előttem is írták: légy büszke magadra! Le a kalappal előtted!!! Nagyon kevesek ismerik ezt be és pláne még ritkább, hogy tesznek is ellene, szóval szuper vagy!!!! Hajrá-hajrá! Ha kell segítség, keresd meg a lakóhelyszerinti segítséget, ott amit a 3-a írt neked..- Nagyon ügyes vagy! <3
nov. 16. 02:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Hidd el, elég sokan járnak ebben a cipőben. Én 15 évesen kezdtem el inni, és hétvégente még most sem tudok megszabadulni tőle, mivel ez egyben társaságot is jelent. Én még nem határoztam el magamban, hogy leteszem mert gyenge vagyok, de hosszabb távon az a terv. Szóval gratulálok, és az nagyon fontos, hogy ne végezz félmunkát. Nagyon könnyű visszaesni, elég hozzá egy berúgás. Szóval tartsd magad az elhatározásodhoz, és ne engedj a kísértésnek. Tudod (bár akkor nem), hogy inni nagyon nem jó. Mellesleg kicsinálja a testet is annyira, hogy ne kelljen a nyugdíjas évekkel számolni.
nov. 16. 17:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Volt egy rockzenész, 50 körül meghalt, de azt mondták hogy a belső szervei egy 80 éves emberének feleltek meg annyit piázott.
nov. 17. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!