Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha egy alkoholista, aki már...

Ha egy alkoholista, aki már remeg a szeszért, akár napi több liter kannás bort megiszik, valami oknál fogva (baleset, stb) egy évre kómába esik, akkor végül magától leszokik a piálásról?

Figyelt kérdés
nov. 9. 18:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha túléli. A delirium tremens életveszélyes.
nov. 9. 19:06
 2/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
9%

Nem szokik le, megkérdeztem a mesterséges intelligenciát:

"Ha egy alkoholista, aki már fizikai függőségbe került az alkohollal és naponta extrém mennyiséget fogyaszt belőle, de valami más oknál fogva (pl. baleset), egy évre kómába esik, akkor megszűnik a függősége?"

nov. 9. 19:50
 3/15 anonim ***** válasza:
50%
Mért ne szokna le, nemkedves AI, ha egy évig nem jut hozzá és még él, akkor megszűnik a sejtszintű függőség. Pont mintha ébren nem inna, csak éberen elég kellemetlen. Ha újrakezdené, visszajönne, de a sóvárgás meg fog szűnni, mert a sejtjeinek már nincs rá biokémiailag szüksége.
nov. 9. 19:55
 4/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Szakszerűen meg van indokolva és forrásokkal alátámasztva, csak nem akartam bemásolni. Alábbiak nem jó források?

---------------------------

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA): Ez az intézet részletes információkat nyújt az alkoholfüggőségről és annak kezeléséről tudományos alapokon.

Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA): Ez az ügynökség átfogó forrást biztosít a szenvedélybetegségek kezeléséről és rehabilitációjáról.

American Psychiatric Association (APA): Az APA kiadványai tartalmazzák az alkoholhasználati zavarok diagnosztikai kritériumait és kezelési irányelveit.

------------------

Én nem akarok vitatkozni, szerintem elég jó válasz, de ha van kedved, próbáld ki:

[link]

Fent már megadtam a kérdést.

nov. 9. 20:04
 5/15 anonim ***** válasza:
Ez az AI meglehetősen bizonytalan és alá nem támasztott. "valószínűleg" meg "nem feltétlenül" meg "időbe telhet", meg "további kezelésre(milyen kezelésre?) és támogatásra van szükség": ez nesze semmi, fogd meg jól.
nov. 9. 20:08
 6/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Ennek semmi értelme, ha így kiforgatsz mindent, akkor inkább bízzuk a kérdezőre, ő hogyan értelmezi.

Elvégre az ő kérdésében akartam segíteni, nem pedig feleslegesen vitázni.

Ha nem felel meg, át lehet ugrani, ha kéri a kérdező, be is másolhatom, de nekem annyira nem lényeges, csak érdekesnek tűnt a kérdés.

nov. 9. 20:17
 7/15 anonim ***** válasza:
63%
A kérdező is tudna AI-zni, ha azt akarná, de nem azt akarja.
nov. 9. 20:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Szerintem az alkoholfüggőség (mint ahogy bármelyik) egyáltalan nem csak fizikai probléma. Ha az egy év kóma alatt nem lesz amnéziája is, akkor szerintem rövid úton újrakezdené az illető a piálást.
nov. 9. 20:48
 9/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Sajnos ismét látok egy ismerős mintát, valaki meg akarja magyarázni, hogy a kérdezőnek ez jó, az jó, kérdező ezt akar, azt akar.

Meg akarnak téged védeni tőlem.

Bár szerintem ugyanaz a notórius lehet, amelyik egy napot nem bír ki, hogy ne kössön bele valamelyik válaszomba és ne provokáljon felesleges vitákat.

Függősége lehet. Ahol meglátja a nickem, kényszeresen beleköt.

nov. 9. 21:04
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem beléd kötök, szervíz. Az AI-ba! Annak itt nincs helye! (Egyébként ha nem írnál nevet, rögvest kiderülne, hogy a számomra ismeretlen lényeddel van bajom, vagy a válaszaiddal. Netántán még az is előfordulhat, hogy nemcsak nekem van kifogásom a válaszaid ellen.)
nov. 9. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!