Hogy lehet, hogy valakinek masszív alkoholistaként nincs baja, másnak meg már tized annyi alkoholtól is lehet májcirrózisa lesz?
Figyelt kérdés
Volt kollégám apukája 50 évesen halt meg májzsugorban, de masszív alkoholista volt. Dolgoztam kórházban, de csak mint takarító és ott mesélték, hogy már fiataloknak is nagyon magas a májértékük.
Én meg ismerek ellenpéldákat is, akik kb fiatal koruk óta isznak, most már nyugdíjasok és semmi bajuk nincs. Inkább mentálisan látok rajtuk elbutulást, de belső szervileg bírják.
Ennyit számítana a genetika? Vagy az idő haladtával ez már egy ketyegő bomba és bármi komolyabb kialakulhat rövid idő alatt is?
aug. 20. 13:43
2/2 anonim válasza:
15 éves koromban kezdtem el inni, 21 éves koromra rottyon voltam, májam gatyára ment, veséim eléggé megviseltek voltak, azóta nem iszok. Após szintén 15 éves kora óta iszik, csak annak már 45 éve, de semmi baja sincs. Tippre genetika.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!