Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerinted a háziorvos jogosan...

Szerinted a háziorvos jogosan nem adta meg a nagyapámnak a jogsit?

Figyelt kérdés

Nos nagyapám kb 40 éve vezet. B kategóriás jogosítványa van.. most járt le neki. 1955.01.27 születésű. Most volt 70 éves.

Pszichésen egészséges.

Szemészeti statusa:

Visusa mindkét oldal 1.0 azaz 100% latoelességgel.

Betegsége magasvérnyomás, és 3 éve térdizuleti kopasa van . Protézis műtétre vár a jobb térdébe kell neki protézis. Ezen kívül se cukor se semmi baja nincs. Vérnyomásra is napi 1 szem Covercard 10/5mgot szed. 130/80-as neki mellette.

Szerintetek jogosan utasította el a jogsit neki? A térd protézis beültetés miatt?

Érdekes a papàm testvére , 73 éves neki a jobb lába mű láb térd felettig van neki levàgva neki pedig megadjàk mindig pedig 40 éve nincs meg a jobb lába. Igaz a papàm testvére a bàcsikàm egy másik háziorvoshoz tartozik az pedig megadja neki pedig nincs neki fél làba..

tegnap 14:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
7%
Én pl 24 év alatt, nem engedném hogy jogsit szerezzenek a gyerekek.
tegnap 18:37
 12/16 anonim ***** válasza:
59%
A huszasok is nagyon veszélyesek motorral is. Fel se fogják mi az hogy sebesség, meg halál. Azt hiszik Need for speed
tegnap 18:41
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

Minden orvos más szempontokat néz. Menjen el egy másik orvoshoz.

Én inkább azon vagyok felháborodva, hogy a lényegében taj vak, iszonyat magas dioptriával rendelkező kamionsofőr ismerősnek némi csúszópénzért megadták a jogsit. No ez valóban életveszély, mert ő hivatásszerűen vezet úgy, lényegében nem lát semmit.

tegnap 18:49
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Én is úgy vélem, hogy 24 év alatt nem kellene jogsit adni.

Nagyon gyerekek még hozzá mentálisan.

Csak sajnos nem ők döglenek meg, hanem az ártatlanok, mert ők vagánykodnak...

tegnap 19:08
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
#11, 14: Ezzel nem értek egyet. Én 17 évesen szereztem a jogsit és semmiféle balesetet nem okoztam. De ha mondjuk azt mondanák, hogy 24 év alatt csak bizonyos korlátozásokkal él a jogosítvány, vagy egy komolyabb pszichológiai teszten kell átmenni hozzá, azzal egyetértenék.
tegnap 19:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Csak a protézis volt az indok?

Mert azért ennyiért bőven meg szoktuk adni ráadásul a bal láb lenne a nagyobb kérdés, mert azzal nyomja a féket.

Nagy eséllyel más indok is volt.

Egyébként a háziorvos csak elsőfokú alkalmassági vizsgálatot csinál. Ha nagypapa szeretne vezetni, másodfokra kell mennie, ahol több orvosból álló bizottság dönt az ügyben. Erre beutalót az alkalmatlant adó háziorvostól tud kérni, megtagadni a beutaló kiadását nem lehet.

tegnap 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!