Szerinted a háziorvos jogosan nem adta meg a nagyapámnak a jogsit?
Nos nagyapám kb 40 éve vezet. B kategóriás jogosítványa van.. most járt le neki. 1955.01.27 születésű. Most volt 70 éves.
Pszichésen egészséges.
Szemészeti statusa:
Visusa mindkét oldal 1.0 azaz 100% latoelességgel.
Betegsége magasvérnyomás, és 3 éve térdizuleti kopasa van . Protézis műtétre vár a jobb térdébe kell neki protézis. Ezen kívül se cukor se semmi baja nincs. Vérnyomásra is napi 1 szem Covercard 10/5mgot szed. 130/80-as neki mellette.
Szerintetek jogosan utasította el a jogsit neki? A térd protézis beültetés miatt?
Érdekes a papàm testvére , 73 éves neki a jobb lába mű láb térd felettig van neki levàgva neki pedig megadjàk mindig pedig 40 éve nincs meg a jobb lába. Igaz a papàm testvére a bàcsikàm egy másik háziorvoshoz tartozik az pedig megadja neki pedig nincs neki fél làba..
Minden orvos más szempontokat néz. Menjen el egy másik orvoshoz.
Én inkább azon vagyok felháborodva, hogy a lényegében taj vak, iszonyat magas dioptriával rendelkező kamionsofőr ismerősnek némi csúszópénzért megadták a jogsit. No ez valóban életveszély, mert ő hivatásszerűen vezet úgy, lényegében nem lát semmit.
Én is úgy vélem, hogy 24 év alatt nem kellene jogsit adni.
Nagyon gyerekek még hozzá mentálisan.
Csak sajnos nem ők döglenek meg, hanem az ártatlanok, mert ők vagánykodnak...
Csak a protézis volt az indok?
Mert azért ennyiért bőven meg szoktuk adni ráadásul a bal láb lenne a nagyobb kérdés, mert azzal nyomja a féket.
Nagy eséllyel más indok is volt.
Egyébként a háziorvos csak elsőfokú alkalmassági vizsgálatot csinál. Ha nagypapa szeretne vezetni, másodfokra kell mennie, ahol több orvosból álló bizottság dönt az ügyben. Erre beutalót az alkalmatlant adó háziorvostól tud kérni, megtagadni a beutaló kiadását nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!