Ha idén 2024. Augusztus 29-én váltottam háziorvost jövőre ezt pontosan 2025.augustus.29-én tehetem meg ?
Figyelt kérdés
tegnap 13:34
1/2 anonim válasza:
Attól függ mi okból váltottál házi orvost? Szimpátia miatt, vagy lakcím változás miatt? Ha lakcím változtatás miatt kell házi orvost váltani. Arra nem vonatkozik az évenkénti egyszeri házi orvos váltás. Ugyanis ha évente többször váltasz lakcímet, akkor minden lakcím váltás esetén jogosult vagy házi orvos váltásra. Tehát az amire te gondolsz, az naptári évente egyszer! Vagyis indoklás nélkül naptári évente egyszer, de két házi orvos váltás között minimum fél évnek kell eltelnie, ahhoz hogy indoklás nélkül válthass házi orvost. Ebbe az állandó lakcím váltás, és az ideglenes lakcím vagy tartózkodási hely változatosa nem számít bele. Mert minden egyes lakcím váltás esetén alanyi jogon jogosult vagy, az új lakcím szerinti házi orvos váltásra. Ugyanis a lakcím váltás az indokolt eset! Indokolatlanul, illetve indoklás nélküli házi orvos váltásra pedig naptári évente egyszer vagy jogosult. Viszont ilyenkor, ha indoklás nélkül váltasz házi orvost. Az új házi orvos nem köteles át venni ebben az esetben. Vagyis az újonnan kiszemelt házi orvos akkár vissza is utasíthat. Ugyanis a házi orvosok csak az állandó lakcímeseket köteles át venni! De kérdés miért akarsz ilyen sürün házi orvost váltani?
2/2 anonim válasza:
1-es voltam! Illetve akkor is jogosult vagy a házi orvos váltásra. Ha a jelenlegi házi orvosod: 1., Bármilyen okból kifolyólag a házi orvos, abba hagyja a házi orvosi tevékenyégét. Például ha nyugdíjba megy, vagy csak egyszerűen abba hagyja a házi orvosi tevékenyégét. De akkor is jogosult vagy házi orvos váltásra ha a jelenlegi házi orvos mondjuk ne adj isten, meghalna vagy elhunya. Akkor is jogosult vagy a házi orvos váltásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!