Mi az számodra a mai világban, amivel egyáltalán nem tudsz azonosulni?
Rengeteg ilyen dolog van sajnos, párat felsorolok:
elhízás, szemetelés, dohányzás, mértéktelenül enni/piát vedelni, fél milliót vagy többet kiadni egy telefonra, nem nevelni a saját gyerekét, wc-be beledobálni és lehúzni az oda nem illő dolgokat (popsi törlőkendő, zokni..) ezzel dugulást okozni másoknak, környezetszennyezés, egészséges fák kivágása minden ok nélkül, emberek direkt traumatizálása...
Most ideírnám Popper Péter gondolatait:
"Mindenki azzal jön,hogy minden baj forrása az,hogy a bolygó túlnépesedett.Persze,soha nem én vagyok a felesleges,hanem a másik."
:-) Na,valahogy így vannak az emberek a hibáikkal is.Én nem tagadom le,részem van abban,ahogy ez a mai világ kinéz,én is hozzátettem egy-egy tettemmel,mondatommal ahhoz,hogy ilyen a világ mai lelkülete.Azt viszont megértettem,hogy lehet változni,és bármekkora sz@r alak valaki,tud jó ember lenni,ha akar.Csak ebbe munkát kell fektetni.
Ja,és a kérdésre a válasz: nem tudok azonosulni azzal,ahogy az emberek már képtelenek normálisan konfrontálódni,mert ha véletlenül mégis erre "vetemedik" valaki,akkor rögtön le van pszichopatázva,meg rásütik,hogy nárcisztikus meg borderline.Komolyan mondom,inkább azok a borderline-osok,akik ilyeneket mondanak. :-D Én már sokszor csak nevetek mindenen..talán próbáljátok ti is ezt. :-)
9-es ez a Popper Péter idézet nem igazán sikerült jól, őt se kell azért .... hogy minden tökéletes amit ír, mint ahogyan senkit se kellene akit tekintélynek tartasz.
A túlnépesedés meg nem úgy néz ki hogy akkor ki a felesleges, hanem születésszabályozással lehet ellene tenni pl mint ami Kínában volt. Nem azzal hogy nekiállnak filozofálgatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!