Csak engem "irritál" ez a hozzáállás a kézmosáshoz?
Most az ünnepek előtt/alatt a megszokottnál többször megfordultunk a bevásárló központokban.
Csak engem döbbent meg az alapvető higiénia hiánya az embereknél?
Máskor is tapasztaltam ilyet, de az utóbbi hetekben rengeteg embernél.
Zokszó nélkül mennek ki a wc-ből kézmosás nélkül, akár kisdolog, akár nagydolog után. Az elmúlt 10 esetből 6-7szer tuti kézmosás nélkül mentek ki.
Kisiskolások, felnőttek, idősek egyaránt.
Tegnap pl.egy 9éves forma kisgyerek ment volna kezet mosni, apuka vállánál fogva elhúzta és elintézte annyival, hogy: "Hagyjad, sietünk".
Tényleg ennyire bele kell sz_rni az alapvető higiéniai dolgokba, félrenevelni a gyereket, semmibe venni a többi embert?
Az ilyen utána így áll neki mondjuk a Mekiben szabad kézzel enni a kajáját?
Vagy ez csak nekem fura és csak az én szememet szúrja?
Tényleg ennyire bele kell sz_rni az alapvető higiéniai dolgokba, félrenevelni a gyereket, semmibe venni a többi embert?
Nem, nem kell, sőt.
Az ilyen utána így áll neki mondjuk a Mekiben szabad kézzel enni a kajáját?
Általában igen. Én mostanában a vettem észre, hogy sokszor a feltételek sem mindig adottak hozzá, tehát aki kevésbé igényes erre, simán elfelejti. Múltkor is a szomszédos asztalnál ülő segített ki és adott kézfertőtlenítőt (szerintem nem helyettesíti a rendes kézmosást, de határozottan jobb, mint a semmi). Pl. egy plázában ahol az éttermeknél nincs külön mosdó ez simán előfordulhat.
Vagy ez csak nekem fura és csak az én szememet szúrja?
Nem, nem csak neked furcsa, bár én tudatosan próbálok nem másokra figyelni, mert csak én idegeskednék ezen. A saját higiéniámra figyelek mosdó előtt és után, étkezés előtt.
De már nem tudom mi a normális, nekem az is furcsa, hogy mások furcsállják, hogy ahogy beérek az egyetemre, első utam a mosdó és legalább kezetmosok. 1,5 órát utazok, ez 3 átszállás jelent, rengeteg mindenhol meg kell kapaszkodnom, fordulnom. Nekem az lenne a furcsa, ha ezután nyúlnék a tabletemhez, arcomhoz, hajamhoz stb.
Engem is irritál, ha nem tartják be az alapvető higiéniai szabályokat. Régen sok helyen ki volt írva pl, hogy "Köhög, tüsszent? Csakis zsebkendőbe!" azt hinné az ember, ez már magától értetődő, de nem. Simán beleköhögnek, tüsszentenek a nagyvilágba, de akár az ember nyakába is a buszon, metrón, megfertőzve ezzel jópár embert.
Az, hogy a saját kakis kezével eszik, még nem is zavarna, de közben megfog sok mindent, amit más is megfog, esetleg ugyanolyan kézzel, máris nemcsak a saját piszkát eszi meg a Mekiben... Vagy éppen összefogdos néhány élelmiszert a boltban, amit más megeszik, és törheti a fejét, hol szedte össze ezt a csúnya hasmenést.
Te megmosod?
Előtte. Vagy koszos kézzel fogdosod magad?
Ha olyan dolgokhoz értem amit több ember is fogdosott, akkor igen.
De úgy általában kiszállok a kocsiból a parkolóban, egyből megyek a wc-re,ajtót könyökkel lököm be, stb. Szóval kocsitól zipzár nyitásig nem nyúlok máshoz.
De még mielőtt belekötnél másba, ilyenkor mikor egyik multiból megyünk a másikba, kocsiba szállás előtt legalább fertőtlenítős nedves törlőkendővel kezet törlünk.
Nem visszük túlzásba, nem sterilizálunk azért :D De azért nem minden közösségi dolgot összefogdozva megyek mosdóba.
5.
Jó, tehát akkor, ha jól értem az a probléma, hogy megfogja a farkát, ami amúgy a saját teste, el is volt rakva, nem is fogdozta más, visszateszi 20 mp múlva és ezen aktus után agyonfertőzte saját magát saját magáról, a keze egy mocsok és feketéllik a kosztól.
Nagyon nem egyről beszélünk
Az hogy a pöcsös kezével, a szintén nem túl tiszta wc-lehúzós/wc-kefés, stb kezével fogdozza utána az ajtót...amit ha nem is én, de a többi normálisan kezet mosó újra megfog ami által átveszi azt a csomó remek élősködőt, amit a pöcsös barátunk rájuttatot....ami szerinted nem probléma, mert ő csak a sajátját fogta.
Aztán ugyanezzel a mosatlan kezével irány az eladótér, fogdozza össze a bevásárlókocsit, a gyümölcsöket, zöldségeket, pékárut,stb.
Amivel pöcsös barátunktól szintén átveszünk ezt-azt.
Stb. stb.
El tudom képzelni hogy emberünk milyen jóízűen eszi a pöcsös kezével (és egyéb begyűjtött bacis) kezével a Fornettijét vagy Bigmac-jét. :D
Nem mondtam egy szóval sem hogy legyen mindenki műtétre sterilizált állapotban...de azért egy alap higiéniát betarthatnánk,magunkért, egymásért.
És a pöcsös kezünkkel, hogy kell kijutni a WC-ből a mosdóhoz? Minimum 1-2 ajtó máris. Amit befele megfogdosol.
Aztán, aki az utcáról jön be a boltba, annak ugyan nem pöcsös a keze, csak éppen ugyanolyan koszos, mert előtte ki tudja mit fogott, pár kilincset, bevásárlókosarat, fogózkodót biztos, az nem probléma?
Gyakorlatilag te most azt szeretnéd bebizonyítani - sikertelenül - hogy a pöcsös kéz az 10x szennyezettebb, mint aki ugyanúgy végigjárt előtte mindent a lakásától, csak egyedül a WC-zés maradt ki. Kifejezetten amiatt, mert ő a farkát is megfogta, ami fúj, szőrös, meg lehet, hogy már rohad lefelé. Szerintem meg 1%-kal emelkedik a kockázat. Legfeljebb. Mindenesetre ahhoz képest, hogy valóban sokan nem mosnak kezet kifele, még nem halt ki az emberiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!