Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet tenni valamit az egyre...

Lehet tenni valamit az egyre inkább terjedő orvosellenes hozzáállással?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, amikor az ember a tanult orvosoknak nem hisz, inkább azt fogadja el, amit ilyen-olyan internetes oldalakon olvas. Akár akkor is, ha krónikus beteg.

Aki rosszhiszemű, és nem arra gondol, hogy sok betegségnek azért nincs oki kezelése, mert az emberi szervezet bonyolult és még sokat nem tudunk, hanem összeesküvés-elméletekben hisz.

A COVID-járvány óta csak több az ilyen.

2021. okt. 26. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

„Amikor az ember a tanult orvosoknak nem hisz. "

A tanult orvosok is tévedhetnek/hazudhatnak. Az orvosokkal és a „szakértőkkel" van tele minden. Semmilyen logikus érvet nem tudnak felhozni, csak azt, hogy „csináld ezt és ezt, mert a szakértők mondták." És nem, ezt nem internetes oldalakról szedtem.

2021. okt. 26. 16:51
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Bárkit bármiről meggyőzni nagyon nehéz(ha nem lehetetlen). Főleg úgy, hogy időnként hozzá nem értő orvosok olyan gyógyszert írnak fel, amitől csak rosszabb lesz. Ellenpéldaként egy ismerősöm viszont abba halt bele, hogy nem volt hajlandó szedni a felírt gyógyszereket. Ember legyen a talpán, aki ki tud ezen igazodni. Mindenesetre én beoltattam magam, mert sokkal kisebbnek tartom annak az esélyét, hogy az oltástól lesz valami bajom, mint annak, hogy a koronavírustól.
2021. okt. 26. 16:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Amúgy nem a COVID-ról beszélek, hanem am-block hozzáállásról, főleg tartós betegségekhez
2021. okt. 26. 16:55
 4/5 anonim ***** válasza:
A tartós betegségekre a gyógyszerrel kapcsolatos rész vonatkozik.
2021. okt. 26. 17:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én esetemben a gyakorlat mutatja, hogy nagyon meg kell válogatni az orvost. Gyerekkoromban (70-es évek) a gyámhivatal előírt évenkénti ideggyógyászati vizsgálatot. Ez minden egyes esetben azzal kezdődött, hogy a doki anyut kiküldte, majd a Zsolt-nak szólított, és érdeklődött, hogy mi van a bátyámmal. Ez addig ment (minden évben), míg addig toporzékoltam (még középiskolásként is ez volt az egyetlen működő eljárás), hogy a doki behívta nagy pofával anyut, hogy neki talán elhiszem, hogy van bátyám. Nincs és nem is Zsolt vagyok, de ezt nekem nem hitte el. (10 és 18 éves korom között minden évben)

Volt hasonló esetem a háziorvosommal (nála megbocsájtható, nagyon idős, azonnal választottam nálam fiatalabbat)

Volt olyan, hogy betört szerszámra fogorvos fedőtömést tett.

Volt olyan, hogy bárányhimlő helyett agyhártya gyulladással vittek kórházba.

Ügyfélnél rosszul lettem. Bevittek kórházba. Az összeültek a dokik körülöttem. Mindegyik elmondta, hogy miért nem hajlandó felvenni az osztályára. Végül hazamentem. A sok gyógyszertől aludtam két napot. Azóta se derült ki, mi bajom volt.

Sok évvel ezelőtt a körzeti háziorvoshoz nem voltam hajlandó bejelentkezni, mert nem értettük egymás beszédét, évekkel később ezt egy másik orvos alpári módon számonkérte, hogy honnan veszem a bátorságot, hogy azt állítom, hogy nem értem mit mond Ahmed doktor (Ez még bőven a "migránsválság" előtt volt).

15 éve fejfájós vagyok. Elkezdődött a kivizsgálás. Minden szakorvos adott két másik beutalót. Egy idő után csak vettem ki a táskámból a kért leletet. (nem jöttek zavarba, küldtek máshova). Végül, amikor volt egy táska papírom és egy vizsgálati időpontokkal teli naptáram feladtam. Azóta is fájdalomcsillapítót szedek, ha fáj.

Folytassam? Minek. Az orvosok túlterheltek, általában motiválatlanok, gyakran túlkrosak. Igen is ellenőrzöm, hogy reális-e amit az orvos mond.

2022. jún. 13. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!