Csak a cég saját üzemorvosához mehetek problémával (terhesség)?
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a munkahelyemen veszélyes anyagokkal foglalkozunk, aki kiporzanak, kipárolognak. Sokszor nekem kell őket és a velük való munkát felügyelni, amihez komoly védőfelszerlés is kellene.
Emiatt terhességem alatt szeretném, ha adnának irodai munkakört, vagy pedig ha ez nincs, akkor had maradhassak otthon 100%-os bérezéssel. A cégünk beszélt a saját üzemorvosunkkal, szerintük én nem vagyok veszélyben a munaköröm által (nyilván) így viszont elakarnak takarítani táppénzzel vagy csináljam ugyanazt a munkát mint eddig és "ne rinyáljak". :(
Mit tehetek? Elmehetek másik foglalkozásegészségügyi orvoshoz? Vagy csak a táppénz marad?
"Pont az a lényeg hogy a cégem vezetői konkrétan lebeszélték a saját üzemorvosukkal, hogy nincs itt semmi baj nálam."
Oké. Akkor annyit tehetsz, hogy kéred, az uzemorvos adjon egy írásbeli nyilatkozatot arról, hogy az adott munkakör terhesen egészsegi károsodás nélkül betölthető.
12
Terhesen gázálarccal sem végezhetek veszélyes munkát. Pedig nálunk bizonyos munkafolyamatokhoz az kell. :) Ez szembe megy mindennel. A mosószer gyártás fele ennyire sem veszélyes, vagy a műanyag polírozás, mégis azonnal küldenek el mindenkit amint meg van az első papír a terhességről.
14
Tudom. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!