Csak a saját körzetem háziorvosához mehetek?
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy elköltöztem otthonról, de az új városban nincs állandó lakcímem. Választhatok magamnak egy szimpatikus orvost, vagy muszáj a körzetemhez megfelelő orvoshoz menni.okt. 13. 21:34
1/6 A kérdező kommentje:
Ja igen, ehhez az orvoshoz át is akarnám magamat íratni.
okt. 13. 21:35
2/6 anonim válasza:
Én abba a rendelőbe mentem, ahova tartozom, de egy másik körzetbe. Odamentem, elmondtam, hogy a betege akarok lenni, alá kellett írnom egy papírt, hogy átkérhesse a kartonomat az előzőtől.
3/6 anonim válasza:
Annyi van, hogy ahova lakcím alapján tartozol, az a háziorvos köteles elfogadni páciensének, az ország bármely más háziorvosa – lakcímtől függetlenül – eldöntheti, hogy elfogad, vagy sem.
De pl. ha szakrendelésre van szükséged, ott adódhat gondod, mert nézik a lakcímkártyát, és – sürgősségi ellátást leszámítva – csak az ellátási területről fogadnak, hiába ott van a háziorvosod. Úgyhogy, jó lenne tartózkodási címet bejelenteni ott, ahol ténylegesen élsz.
4/6 anonim válasza:
elvileg akkor ahol vagy, a lakhely/tartózkodásoi helyed szerinti háziorvos köteles fogadni, mert a területi illetékesség elve működik. aztán ezen kívül, ha más szimpatikust találsz, aki fogad, akkor persze bárkihez mehetsz. csak ez utóbbi nehéz ügy a gykaorlatban.
5/6 anonim válasza:
3
hát azért én ezt már sokszor megváfoltam. szombathelyi lakcímmel pl szegedi szakrendelés és hasonlók. nem szóltak egy szót se, valahol pedig magyarázkodni kell, de igazából itt is az adott szakorvoson múlik, hogy fogadja-e
6/6 anonim válasza:
Ahogy előttem is írták, a Lakcím szerinti köteles fogadni a jelentkezésem, de te nem vagy köteles őt választani, ha találsz más szimpatikust, és van szabad kapacitása, tud fogadni téged. Én pl már sajnos nem Pesten lakom, de maradtam a Pesti házidokim nála, megbeszéltünk, hogy ez mindkettőnknek ok, és teszek én rá, hogy ki mit mond, nekem ez így kivitelezhető, és megoldható. Ja és az enyém pl tud adni Pestre, de ide is szakrendelésre beutalót, ahova kérem. És simán van, hogy Pesti szakrendelésre megyek így is, azon kívül, hogy megkérdezték néha, hogy jól látom, hogy nem 9.kerületi lakos, azon kívül nem pampogtak még, és komolyabb gond ebből sose volt. Bár nyilván ez területenként változó, botos van ahol sajnos kevésbé rugalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!