Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Orrspray leszokás?

Orrspray leszokás?

Figyelt kérdés
2-3 hónapja megfázás miatt elkezdtem orrsprayt használni, sajnos azóta sem múlt az orrdugulás, mostanra már valószínűnek tartom hogy túlságosan hozzászokott az orrom az orrsprayhez, de tudom hogy ez hosszú távon nem túl kedvező. A kérdésem azokhoz szólna, akik egyik napról a másikra abbahagyták, hány nap szenvedésre készüljek mire regenerálódik az orrnyálkahártya és újra kapok levegőt? Kamillás, sós vizes inhalálás mennyire segít, vagy az inkább náthás orrdugulás enyhítésére jó?

okt. 26. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 7-10 nap volt a leszokás az orrsprayról.

Úgy csináltam, ahogy a háziorvos javasolta:

kellett hozzá szteroidos orrspray, a doki felírta, mert receptes. Az meggyógyítja a tönkrement nyálkahártyát, és nem okoz függőséget. Mellé tengervizes sprayt is vettem, először azzal kellett befújni, majd a szteroidossal.

Igen tudom, viccesen hangzik, hogy orrspray segítségével lehet orrsprayról leszokni, de tényleg segít.

okt. 26. 11:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ, hétfőig ha nem látok javulást, akkor felhívom a dokit
okt. 26. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Addig próbáld úgy, hogy csak az egyik orrlyukba fújsz az eddigi sprayvel. Mondjuk 3 napig. Addig a másik oldal tud gyógyulni, nem lesz kellemes érzés, de jobb, mint a semmi.
okt. 26. 12:31
 4/4 anonim ***** válasza:
72%
Nekem úgy sikerült a múltkori megfázásom után leszokni róla, hogy csak egy orrlyukamba fújtam és azt is csak éjszakára. Akkor mindig volt egy lyukam éjszakára, hogy tudjak lélegezni és ne nyitott szájjal aludjak. Aztán olyan 10 nap alatt leszokott az a lyuk, akkor meg a másikat hagytam el. Lehet, hogy nem a legprecízebb módszer de nem kellett hozzá orvoshoz mennem, hanem házilag megvolt.
okt. 26. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!