Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » (egykori) orrsprayfüggők,...

(egykori) orrsprayfüggők, mire számíthatok leszokás közben?

Figyelt kérdés

6 éve orrsprayfüggő vagyok, 4-5 óránként fújtam nasivint vagy rhinosprayt

Ma volt az első napom orrspray nélkül.

Tegnap csak az egyik nyílásba fújtam így nem volt akkora kínszenvedés, de a jelenlegi légzésem nagyon távol áll a normálistól. Mennyi ideig tart amíg regenerálódik az orrnyálkahártyám és normálisan kapok levegőt? Esetleg van amire oda kell közben figyelni?

Bármi segítség/tanács?

szept. 14. 01:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Orrpolip is kialakulhatott, az csak műtéttel oldható meg.
szept. 14. 02:56
 2/4 anonim ***** válasza:
85%
Én már 2 óránként használtam és észre se vettem. Úgy tudtam abbahagyni, hogy a párom csinált nekem telített sóoldatot és azt használtam. Annyira csípett minden alkalommal sírtam a fájdalomtól, de 10 órára rendbehozta az orrom. 1 hétig kellett, utána már nem fújtam semmit
szept. 14. 04:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

6 év után már lehetnek olyan elváltozások, ami indokolna egy fülorrgégész látogatást.

De ha a háziorvosod normális, tőle is kérhetsz segítséget. Vannak szteroidos orrsprayk (pl nasotasone/mometasone), amik nem okoznak függőséget a más hatásmechanizmus miatt, de hatásosak. Ha kapnál egy ilyet, könnyebb lenne - feltéve, hogy van elég önuralmad betartani, hogy nem fújsz naponta ötször, csak lefekvés előtt, hogy legalább aludni tudj.

szept. 14. 07:27
 4/4 veszettkecske ***** válasza:
100%

Nekem ennyire nem volt súlyos, én 2 évig használtam Novorin orcseppet, de csak alváshoz, és arról is fél év volt mire leszoktam, úgy hogy csak az egyikbe cseppentettem, és mindig csak abba, egyre kevesebbet. Látom, te is ezt a koncepciót követed, ami jó szerintem. Ha teheted, csak alváshoz használd, és egyre kevesebbet és csak ugyanabba. Orvos is segíthet, amit az előzőek írtak, sóoldat is. Egyre kevesebbet, és egyre gyengébb xilometazolin tartalommal.

Talán a csepp annyiban jobb, hogy az kevésbé teríti be annyira az orrüreget mint a spray, de ez nem biztos. Kitartás, mert erről tényleg le kell szokni.

szept. 14. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!