Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan való szaunázni, "wellne...

Hogyan való szaunázni, "wellnessezni", ha a következőek adottak?

Figyelt kérdés

Van

3 finn szauna (igaz abból úgy hírlik csak egyet működtetnek),

1 aroma szauna,

1 gőzszauna,

1 sóterápiás helyiség,

Ugyan hideg vizes medence nincs, de van helyette

Jégkása,

És vàltozó hőmérsékletű, de többségében hideg élményzuhanyzó.

Rendes hideg-melegvizes, de nyitott zuhanyzó.

Adnak 1 nagy törölközőt és

1 kisebb vékony textilt.

Tudom béna a kérdésem, de nem voltam még egy nyomorult szaunában sem korábban, nemhogy wellnesszezni..

Eleve mire való a kisebb vékony textil és mire a törölköző?

Ha egy egészséges felnőttről van szó, mennyi időt javasolt/szabad/való bent lenni a felsorolt helyiségekben?

Lényeges-e a sorrend?

A jéggel mit kell csinálni igazából?

Mikor való a hideg vizes élményzuhany?

Még egy fontos! Papuccsal be lehet menni, vagy azt minden esetben le kell tenni?

Meg úgy mégis mi az etikett akár a szolgáltató felé, akár a többi vendég felé?

Bármi eszetekbe jut, jöhet, mert nagyon elárvult vagyok a témában...!

Köszi!!!

okt. 8. 23:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező!

Szerintem te rohadtul majrézol az anyósodtól, és most mindenfélével bepróbálkozol, hogy elkerüld vele ezt a wellneszes kiruccanást.

/kiröhöglek, de megértelek/ 😄

okt. 13. 22:26
 22/25 Suetonius válasza:
73%
Amúgy a wellnessrészlegnek abba a részébe, ahol szauna van egészen biztosan nem engednek be gyerekeket. 16 de inkább 18 év szokott lenni a korhatár. :) Szóval ja, szerintem is anyóstól vagy beszarva :D
okt. 13. 23:42
 23/25 anonim ***** válasza:
81%
„a kérdésem lényegét senki sem fogta, csak akörül forog a gondolatotok, hogy meztelenül vagy sem“ – kérdező, te mindenre kitérő, alapos választ kaptál, de te rögtön rápörögtél a meztelenségre. TE vagy az, akinek a gondolata a meztelenség körül forog.
okt. 14. 08:27
 24/25 anonim ***** válasza:
85%

Konkluzió:

A kérdező szeretne szaunázni, ám kellő képpen prűd, és emellett nagymértékben majrézik az anyóstól is.

Háááát, így elég nehéz lesz. 😂

okt. 14. 17:22
 25/25 anonim ***** válasza:
80%

Egyedül, vagy a barátnőmmel szoktam járni szaunázni. Régen amikor elkezdtem, én is fürdőruhában voltam, mert kötelező volt. Aztán utána jártam az egésznek, mit, hogyan, miért kell csinálni. Aztán már csak törölközőben voltam, bár még takargattam magam, mert nekem is furcsa volt.

Idővel teljesen elvesztettem a szégyellőségemet, nincs is mit, nem vagyok kövér és szarul se nézek ki. Most már szinte csak normális helyekre járok. Sokkal jobban esik így szaunázni, amikor a teljes testemet átjárja a forró levegő, utána pedig nem kell a hideg, vizes fürdőruhában lennem.

Az osztrák wellness központokat kerüld el messzire, mert csak idegrohamot kapnál. 😂 Ott aztán vannak emberek, akiknek lenne okuk a szégyellőségre, meg se érdekli a kutyát sem. Van olyan hely, ahol meleg termálvizes medence van a szaunakertben, amit csak meztelenül lehet használni, az is hihetetlenül kellemes érzés, de nem való mindenkinek. Sajnos itthon a szállodáknak nem alap, hogy a vendégekkel megismertessék és betartassák a helyes és egészséges szaunakultúrát, mert félnek, hogy a hozzád hasonló vendégek nem fognak így menni, és itt a bizonyíték, hogy jogosan félnek. Sajnos ezzel csak neked ártanak, de azt csinálsz amit akarsz.

okt. 20. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!