Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Halál feldolgozása hogyan?

Halál feldolgozása hogyan?

Figyelt kérdés

Édesapám nemrég elhunyt viszonylag fiatalon 50 évesen..

Képtelen vagyok elhinni hogy nincs többé és hogy milyen lehet most neki.. mindennap erre gondolok

aug. 30. 20:58
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Egy haláleset feldolgozása, a gyászfolyamat általában egy évig tart, az a természetes, ha egyelöre még nem tudod elfogadni, ehhez idö kell.
aug. 30. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
A gyásznak több fázisa van. El fog múlni. Kitatást kívánok, már jobb helyen van.
aug. 30. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 voltam, amikor apukám meghalt (44 évesen). Hát nekem nem 1 év volt a feldolgozása. Nagyon sokáig ha valaki az apjáról beszélt, már rámjött a sírás, vagy csak nagyon szomorú lettem.

Szerintem ez attól is függ, te hány éves vagy.

Eltelt 22 év. Nagyon sokszor eszembe jut, hogy pont a születésnapom és ballagásom (egy napon volt) elött ment el.

aug. 30. 21:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, hogy mindennap rá gondolsz, és hogy nem akarod elhinni, hogy már nincs veled. A gyászt nem kell elmulasztani, szükséges és normális jelenség. Olvassál gyásszal kapcsolatos önsegítő könyvet, pl Gyász napról napra, Bátorság a gyászhoz, és a gyaszportal.hu oldalon találsz induló gyászcsoportokat.
aug. 31. 03:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Részvétem.

Egy szeretett szülő meggyászolása évekig tarthat. El fog múlni előbb-utóbb. Ez sajnos akkor is nagyon fáj, ha irracionális az az érzés, hogy nem tettél meg érte mindent.

Foglald el magad, tereld el a figyelmedet, hallgass zenét! Most nem a csend ideje van.

aug. 31. 20:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Dehogynem! Pont a csend ideje van. Nem kell a figyelmét elterelni, meg kell gyászolni!
aug. 31. 20:48
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
Én 15 voltam, amikor apukám meghalt (50 éve, 39 évesen). Sohasem tudtam meggyászolni. Egyszerűen nem érzek rá késztetést. Szerettem őt, de mégsem. 15 évesen fiatal voltam agyászhoz, 65 évesen meg idestova magamat kell gyászolnom.
aug. 31. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!