Hogyan lehet hogy nem őrülnek meg az idősebb emberek?
2# Miért, mi fog történni szerinted??
"Én is megőrülhetnék, ha arra gondolnék, hogy nemsokára mi köszönt az emberiségre"
Nagyim 82 éves. Nem depressziós, de mostanában emlegeti az elmulast, meg rendelkezett, mit hogyan szeretne a halála után. Például hogy urnaban tegyük a papa mellé, stb.
Azt mondja, hogy ez az élet rendje, mindenkire ez vár, nincs kivétel, ezért nincs miért szorongani, élvezni kell az életet.
Imádom, mert humoros, aranyos, süt főz, figyel mindenkire, szellemileg teljesen ép, tisztában van a napi aktualitasokkal.
És sokan vannak, akik depressziósok és rettegnek... En meg nem tudom, melyik leszek, ha életem az idős kort.
Ha valaki megér 70-80-90 évet, akkor valóban furcsa lehet, hogy nem tudja, hogy másnap felébred-e. De ha viszonylag jó életet élt (sok dolog történt vele, fel tudta dolgozni a rosszat és örült a jónak, sok szeretet adott és kapott), akkor ez egy teljesen természetes dolog. Csak a mi kulturánkban már nincs mód ezt az egészet látni, tapasztalni. Amikor a szomszédasszonyom meghalt, 1-2 órával később elvitték a holttestét, pedig szerettem volna, ha a gyerekek elköszönhetnek tőle. Én megpusziltam, én zártam le a szemeit, elmondtam egy imát, megsimogattam a kezét. És nagyon nagyon békés és szép látvány volt.
Ha valamibe beleőrülhetnek az idős emberek, akkor az a magány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!