A koronavírus cirkusz idején, te mikor jöttél rá arra, hogy igazából sokkal nagyobb az egésznek a hangja mint a lángja?
Sejteni már az elején lehetett, amikor minden médiában nekiálltak cirkuszolni, hogy túltolják.
Ellenben egy influenzánál ettől még sokszorta veszélyesebb vírusról van szó. Virulensebb és a mortalitása is jóval magasabb.
"Rengeten hunytak el 30 év alatt is! Egy influenza vírus nem gyilkol meg ennyi személyt!"
Aha. #3-as, egy orvos nem fogalmaz így, és nem ezer felkiáltójellel ír olyan témában, ami elvileg a munkája. ... ja, és tudja, hogy az "orvos" nem nagy "O" betű a mondat közepén.
Kedves kérdező!
A rendelkezésre álló epidemiológiai adatok alapján egyértelműen megállapítható, hogy a COVID-19 jelenleg halálosabb vírus, mint az influenza. A COVID-19 magasabb halálozási rátája (CFR=2-3%, míg az influenza CFR-je csupán 0,1%), nagyobb fertőzőképessége (R0 érték 2,5-3, míg az influenza R0 értéke 1,3) és súlyosabb szövődményei miatt nagyobb globális közegészségügyi fenyegetést jelent. Ezen kívül, a COVID-19 okozta túlterhelés az egészségügyi rendszereken további veszélyeket, amit az influenza jellemzően nem produkál. Így megállapíthatjuk, hogy azért nem volt annyira az Ön szavaival élve "nagyobb hangja, mint lángja" a pandémiának.
"Mit dolgozik az ismerősöd a kórházba? Takarítónő?...Azok szoktak ekkora okosságokat böfögni."
Meg azok, akik nem tudják a -ba/-be -ban/-ben helyes használatát.
"viszont nem veszélyesebb egy influenzánnál"
Tedd össze a két kezed, ha neked csak ilyen tüneteid voltak. Én majdnem belehaltam kétszer is. Volt egy ex-osztálytársam, aki bele is halt. Három kicsi gyerek maradt utána félárván. Persze, nem veszélyesebb egy influenzánál. Az emberek 80%-ára. A többi meg pusztul bele. Én is azt mondanám, hogy lufi volt az egész, ha nevetve átvészeltem volna. Csak sajnos nem így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!