Miért kell sajnálni őket?
Tulajdonképpen szerintem, ha valaki csak zabál és azért kövér, az is visszavezethető valamilyen pszichológiai betegségre, szóval technikailag ők is betegek (legalábbis a tényleg kórósan elhízott emberek), csak nyilván az pszichológiai betegségeket könnyebb ignorálni és a környezet is csak annyit lát hogy jé hát ez kövér...
Hogy sajnálni kell-e, nem tudom. Annyi dolgon lehetne akkor sajnálkozni, hogy én inkább egyiken sem szoktam.
Kövér vagyok. Igaz betegség miatt, de akkor se kell engem sajnálni. Nem kell bunkózni meg kéretlen tanácsokat osztogatni, de nincs szükségem sajnálatra.
Amúgy meg "Más ember mit meg nem adna ha tudna hízni, valakinek ennivalóra nem telik." ez a része a gondolataidnak épp, hogy félresiklott. Ugyanis pont, hogy a szegénységben élő embereknek nincs sokszor pénzük tápláló ételekre. Se idejük megcsinálni azokat. Olcsóbb és könnyebb egy szelet kenyeret megenni valami kis felvágottal meg zsírral, minthogy ott szeletelgessék a zöldségeket és salátázgassanak, amikor az 5-ször annyiba kerül és még nem is olyan laktató (vagy ha annyi mennyiségben eszik, hogy annyira laktató legyen, akkor meg még drágább).
A mai világban legalábbis Mo-n nagyon ritka az olyan, aki azért csontsovány, mert nincs pénze kajára. Sokkal gyakoribb az, aki azért kövér mert nincs pénze, ideje, energiája figyelni az étkezésre, és ezért magas kalória tartalmú sokat tartósított egyszerű ételeken él meg. Azért az egészséges étkezés jelentős mentális energiát kíván (tudom én ezt, amikor diagnosztizáltak a betegségemmel, akkor teljesen meg kellett változtassam, hogy hogyan eszek), és lehet, hogy éppen az az energia jelenleg nem áll rendelkezésre. Főleg, mivel ez a tápanyagban tulajdonképpen eléggé hiányos étkezés sok egészségügyi problémához vezethet, amitől még jobban lekókad az ember. Gondolok én itt vitamin hiányokra, ásványianyag hiányokra, de akár csak olyan alap dologra, hogy hiányzik a fehérje az étkezésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!