Szívtelennek tartotok, amiért nem tudom azt sajnálni aki a drogozásba halt bele, mert jódolgában nem tudta mit csináljon?
Szerintem nem létezik az a fogalom, hogy "jó dolgában nem tudja, mit csináljon". Gondolom, itt a gazdag, menőző kamaszokra gondolsz főleg. Szerintem ők sem jó dolgukban fordulnak drogokhoz, hanem -- megfigyelhető -- általában az ilyen gyerekek súlyos szeretethiányban szenvednek, és a szüleik pénzzel pótolják a szeretetet.
Félreértés ne essék, nem támogatom és mentegetni akarom a drogosokat, csak annyi, hogy mindennek megvan a lelki oka.
Nem tartalak szívtelennek, a legtöbb ember így gondolja. Én ismerek elvonót végigcsinált függőket, az ő történeteikből értettem meg, hogy ez nem ilyen egyszerű. De nem kell mindenkinek értenie, tudnia. Inkább azt mondanám, hogy tájékozatlan vagy, nem ismered azt a világot.
Én magam soha nem drogoztam.
Amy Winehouse, Jevgenyija Bajkonur (Whitney Houston, csak én átneveztem) és a többiek?
Nem sajnálom őket... Bár ez érdekes. Ady Endre sem volt különb, erre belőle utcanevet csináltak utólag. Ha elég jó vagy a szakmádban, a világ egyre jobban elnézni a baromságaid (lásd Dr House)
Kérdező: első vagyok. Nem tudom, mennyire közeli ismerősödről van szó. Még ha egész közeliről is, akkor sem láthatsz bele az életébe, hogy milyen volt a viszonya a szüleivel. Bizonyos családok nagyon meg tudják ám játszani a tökéletes családot a külvilágot, közben meg belülről rohad az egész.
Nézd, én nem mentegetni akarom, mert én is ellenzem a drogokat, csak nem szeretem, ha valaki azt gondolja, hogy csak a pénz boldogít. Mert -- mint írod -- gazdag az ismerősöd, mindene megvan. Ez oké. Nyilván nem szimpatikus viselkedés, hogy a szülei pénzét költi, amiért nem ő dolgozott meg. De akkor is... biztos, hogy van valami gebasz ott a családszerkezetben, különben eleve nem lenne ilyen hozzáállása az ismerősödnek. Valamit a szülők is elcsesztek a nevelésben minimum (ahogy egyik válaszoló is írta).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!