Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kialvatlanság, kimerültség...

Kialvatlanság, kimerültség megoldása baba mellett?

Figyelt kérdés
"Aludj mikor a baba alszik" szokták mondani.. Na most, az a gond, hogy már 6 hónapos a kicsi, alig hagytuk el a hasfájást kezdődött a fogzás, mozgásfejlődés. Se éjjel se nappal nem alszom mellette és már ki vagyok merülve teljesen. Éjjel állandóan mocorog, forgolódik, nyögdécsel, nyöszörög a kicsi (a fogzás miatt, akármit adok rá szinte semmit nem használ, annyi hogy nem sír), persze emiatt a kicsi nem hibás, sőtt. Néha bezavarnak nála a pukik is. Én meg akármilyen fáradt vagyok, kb. "Ébren alszom", csukva a szemem de hallok mindent ha forgolódik, stb. Nappal 3x1 órát alszik, de akkor is egy óra alatt legalább 4x kell vissza altatni, ahogy leteszem a fejem az ő szeme már nyitva. Tudom, ezzel jár egy gyerek, stb. Nem is ez a lényeg, hanem egyre jobban kezdek kimerülni, az állandó nem alvás/felszines alvás miatt már ráz a hideg, szédülök, rossz a közérzetem, sokkal stresszesebbnek érzem magam. Pici lakásunk van, nincs másik szoba egyenlőre hogy külön szobában altassuk a kicsit, nappal ha apuka is próbálna segíteni a kicsivel, legtöbbször tőlem kérdezi mit hogyan csináljon, a munkája miatt kevesebbet van itthon, tehát nem hibáztatom ha éppen valamit nem tud. Másra nem tudom bízni, próbáltam anyósra, sógornőmre mert a közelben laknak, de ahogy láttam hogy nem tudják mit hogyan kell a kicsivel (állandóan csak altatnák meg etetnék, emiatt persze ha pont nem akar enni vagy aludni a kicsi sírással jelzi, az altatást pedig nem is szívesen bízom rájuk mert olyan nyakatekert pózban tartja sógornőm a gyereket hiába szóltam hogy ne, hogy a fél karja egészen hátra fele van éppen hogy nem töri ki, pedig van saját gyereke, őt is úgy altatta, na mindegy.. szóval nem értik meg hogy egy fél éves baba már nem csak aludni meg enni fog egész nap ), mondhatni, más nincs akire bízzam, én pedig hullának érzem magam. Mit tudnék tenni hogy jobban bírjam magam a baba mellett?

jún. 18. 05:01
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Egyébként is vannak egyedülálló szülők, valahogyan ők is megoldják biztosan.
jún. 18. 07:44
 22/36 anonim ***** válasza:
27%
Most magad nyugtatod?
jún. 18. 07:51
 23/36 A kérdező kommentje:
Nem. Próbálok megoldást találni.
jún. 18. 07:54
 24/36 anonim ***** válasza:
27%
Biztosan találsz. Kinövöd a kontrollmániád, méghozzá úgy, hogy kibuksz hamarosan, aztán magadtól visszaveszel szépen.
jún. 18. 07:56
 25/36 anonim ***** válasza:
51%

Kerdezo, egyebkent legkozelebb ne az egeszseg kategoriaba irj babas kerdest szerintem.

Latod, hogy itt sokan keptelenek megerteni, hogy mit elsz at.

jún. 18. 08:12
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

25

Nézd meg jobban melyik kategóriába van! 🙂

jún. 18. 08:18
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
Azota mar lehet atraktak, de en meg mindig az egeszseg kategoriaban latom! 🙂
jún. 18. 08:24
 28/36 anonim ***** válasza:
29%
Persze, hogy nem tud segíteni, mert kontrollmániás vagy. Ezen nem lehet :D
jún. 18. 08:31
 29/36 A kérdező kommentje:
Bocs, az egészségemről van szó, ezért tettem egészség kategóriába.. Gondoltam kapok értelmes választ. Tévedtem. A kontrollmánia teljesen más, képes vagyok elfogadni ha tévedek, tudom magamról hogy nem irányithatok mindent és mindenkit, sőtt nem is szeretnék, ha nem a gyerekről van szó nem szólok bele általában semmibe (nem pattanok minden apróságra de van egy határ), tudja mindenki a maga dolgát. De azért a gyermekemet had védjem már meg és vigyázzak rá amíg az erőmből telik. Azért is van egészség kategóriába mert itt nem a gyerekről van szó, hanem hogy egyre rosszabbul érzem magam. De szomorú hogy ezen jót tudtok nevetni és bele rúgni a másikba amiért nehezen oldja meg a problémáit..
jún. 18. 08:37
 30/36 anonim ***** válasza:
8%

Még1x írom, ki fogsz bukni hamarosan, mert a gyerekeddel szemben kontrollmániás vagy, és egyszerűen nem tudod elfogadni, hogy más is képes ellátni. Majd orron buksz, akkor rájössz. Addig úgyse hiszed el, hiába írom le vagy ötödjére!

Nekem ne gyere a legszélsőségesebb példákkal légyszives. Vigye el a férjed bárhová a környéken azt a kisbabát, míg alszol egy nagyot. Míg nem éhes, nem feltétlenül van rád szüksége. Ezt kellene megértened és engedni a ferjednek érvényesülni. A gyerekkel kapcsolatban teljesen elnyomod. Talán még azon felül is. Te tudod, a te dolgod. Viszont az orrodra vigyázz, mert hamarosan beütöd kontroll anyuka.

jún. 18. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!