Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kialvatlanság, kimerültség...

Kialvatlanság, kimerültség megoldása baba mellett?

Figyelt kérdés
"Aludj mikor a baba alszik" szokták mondani.. Na most, az a gond, hogy már 6 hónapos a kicsi, alig hagytuk el a hasfájást kezdődött a fogzás, mozgásfejlődés. Se éjjel se nappal nem alszom mellette és már ki vagyok merülve teljesen. Éjjel állandóan mocorog, forgolódik, nyögdécsel, nyöszörög a kicsi (a fogzás miatt, akármit adok rá szinte semmit nem használ, annyi hogy nem sír), persze emiatt a kicsi nem hibás, sőtt. Néha bezavarnak nála a pukik is. Én meg akármilyen fáradt vagyok, kb. "Ébren alszom", csukva a szemem de hallok mindent ha forgolódik, stb. Nappal 3x1 órát alszik, de akkor is egy óra alatt legalább 4x kell vissza altatni, ahogy leteszem a fejem az ő szeme már nyitva. Tudom, ezzel jár egy gyerek, stb. Nem is ez a lényeg, hanem egyre jobban kezdek kimerülni, az állandó nem alvás/felszines alvás miatt már ráz a hideg, szédülök, rossz a közérzetem, sokkal stresszesebbnek érzem magam. Pici lakásunk van, nincs másik szoba egyenlőre hogy külön szobában altassuk a kicsit, nappal ha apuka is próbálna segíteni a kicsivel, legtöbbször tőlem kérdezi mit hogyan csináljon, a munkája miatt kevesebbet van itthon, tehát nem hibáztatom ha éppen valamit nem tud. Másra nem tudom bízni, próbáltam anyósra, sógornőmre mert a közelben laknak, de ahogy láttam hogy nem tudják mit hogyan kell a kicsivel (állandóan csak altatnák meg etetnék, emiatt persze ha pont nem akar enni vagy aludni a kicsi sírással jelzi, az altatást pedig nem is szívesen bízom rájuk mert olyan nyakatekert pózban tartja sógornőm a gyereket hiába szóltam hogy ne, hogy a fél karja egészen hátra fele van éppen hogy nem töri ki, pedig van saját gyereke, őt is úgy altatta, na mindegy.. szóval nem értik meg hogy egy fél éves baba már nem csak aludni meg enni fog egész nap ), mondhatni, más nincs akire bízzam, én pedig hullának érzem magam. Mit tudnék tenni hogy jobban bírjam magam a baba mellett?

2024. jún. 18. 05:01
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
38%

Akkor miért vagy mindig álmos?

Nem hagyod azt az embert kibontakozni. Az állandó kontrollmániáddal. Gondolom már más is jelezte feléd, hogy sok vagy. Vegyél vissza, mert elborulsz, mint a krumpliszsák!

2024. jún. 18. 06:33
 12/36 anonim ***** válasza:
4%

11es, az a baja az anyjának, hogy rossz alvó. Mármint az anyuka. Minden zajra felriad. Én is ilyen vagyok, pedig kölyköm sincs, szóval nem kontrollálok túl, egyszerűen ilyen vagyok...

Kérdező, esetleg füldugókat kipróbálhatnál. Férjem horkol, de a szivacsos dugóval elviselem, mert letompítja a frekit annyira. Van lamellás, szilikonos, viaszos, szivacsos. Próbálgasd neked mi a jó.

2024. jún. 18. 06:48
 13/36 anonim ***** válasza:
40%

12

Nem ugyanaz vagy, mint a kérdező.

Ő kontrollmániás.

Fuldugo? 😆😆 Az életbe nem használná. Majd irja is talán.

Akkor, hogy ellenőrizné a gyereket? Neki ez pont arról szól, hogy 0-24- be a gyermek felügyelet alatt legyen. És igen, tudom, ez belülről fakad. Ő egyszerűen ilyen. Csak a test nem bírja a végtelenségig. El fog borulni hamarosan, ha nem hagy teret a férjének, hogy besegítsen.

2024. jún. 18. 06:52
 14/36 anonim ***** válasza:
65%

12

Te nem értetted meg a kérdést. 😆😆

Ez még lemaradt.

2024. jún. 18. 06:56
 15/36 anonim ***** válasza:
81%

12

Baba mellett füldugó?

Na ne szórakozz. Nyugodtan aludni sem tudnék ha nem hallom mi van vele.

2024. jún. 18. 07:03
 16/36 anonim ***** válasza:
45%

Harmadjára is hiába írod le, a férjeddel az a baj, hogy igen próbál.

Csak ez a te esetedben ku.rva kevés.

Nem próbálkoznia kellene hanem valóban odaállni és tényleges segítséget nyújtani.

Mondjuk az fura hogy ma ad az anyós tejet és holnapra brutális lesz a székrekedés. Babánál nem értek hozzá, de fura hogy ilyen rövid idő alatt. De biztos igazad van, tényleg nem tudom.

Viszont ha a férjed àtsétál a mamához vele, akkor legyen ott lélekben is, ne csak testben aztán figyeljen oda hogy ne adjon semmit a babànak. Azért 3 felnőtt csak elbír vele 3 órát.

A férjedben csak meg bízol nem?

2024. jún. 18. 07:08
 17/36 anonim ***** válasza:
36%

"Mondjuk az fura hogy ma ad az anyós tejet és holnapra brutális lesz a székrekedés. Babánál nem értek hozzá, de fura hogy ilyen rövid idő alatt. De biztos igazad van, tényleg nem tudom."

Ez nekem is fura volt, pedig férfi vagyok, hogy másnap szorulása, és egyből beöntest kell végrehajtani? Na mindegy, ehhez inkább nem szólok semmit.

A többi állításom továbbra is fenntartom.

2024. jún. 18. 07:12
 18/36 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező próbáld meghallani amit itt annyian írunk. Ne csukd be a füled, mert jóból írjuk amit írunk.

A válaszolók többsége szerint kontroll màniás vagy, a férjed segítsége egyenlő a nullával de nem is igazán engedsz segíteni senkinek.

Ha ez tovàbbra is így megy, előbb utóbb felbuksz aztán anyós nevelheti fel a babát.

Még annyit hogy mivel te pici lakásban élsz azért ez másnál nem így van és simán becsukják az ajtót a babára és az úgy alszik. Nyilván megkellett volna anyósnak büfiztetni hogy ne bukjon.

2024. jún. 18. 07:13
 19/36 anonim ***** válasza:
83%

Ferjed elviszi a gyereket a mamahoz, te addig alszol. Felugyelet mellett csak nem csinal hulyeseget.

Mas otletem nincs, ez igy extra szopas, hogy nincs egy szoba ahol legalabb elvonulhatnal.

En ezt igy nem is birnam ki, mert engem is az ment meg, ha el tudok vonulni pihenni, amig a ferjem a gyerekkel van. Azt ertem, hogy nem akarod felelotlen emberekre hagyni, ez nem tulporges, gyerekes anyukakent en megertem, hogy milyen ez. Es azt is, hogy baba mellett nem tudsz aludni. En se tudok, ezert van kulon szobaja. Rohadt hangosan alszik es minden szarra felebrednek, ha mellette lennek.

2024. jún. 18. 07:22
 20/36 A kérdező kommentje:

19.-es, próbáltam már azt is, de akkor meg csak veszekedés van, a férjem a mi álláspontunkat védi, a mama meg az "ősi" trükköket. Ebből adódóan persze megsértődik a mama, akkor egy ideig nem is beszél velünk. De azért köszönöm hogy együttérzel valamennyire. Valami megoldás csak lesz előbb utóbb.

Egyébként akik írták hogy nem hiszik hogy egyik napról a másikra szorulása volt, szerintem ti sem probalkoztatok rendes tejjel a babának úgy hogy higitva sem volt 2 hónaposan..

2024. jún. 18. 07:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!