Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 165/75 normalis vérnyomás 18...

165/75 normalis vérnyomás 18 éves fiunal?

Figyelt kérdés
Mai iskolai orvosi vizsgálaton vernyomasomat mérték. Azt javasolta menjek kardiologushoz.

2024. jan. 16. 15:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A 155 is rossz.
2024. jan. 17. 16:18
 12/18 A kérdező kommentje:
Ma nézte háziorvos. Csak 140 volt. Viszont holnap fel rak rám egy 24 órás vernyomas merot
2024. jan. 17. 16:40
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Helyes! Majd tájékoztass, hogy mi volt :))
2024. jan. 17. 16:55
 14/18 A kérdező kommentje:
Rajtam volt. 24 oran át csak éjszaka volt normális, napközben kivetel nélkül 145 fölött volt. Volt amikor futasnal 204-et mért. Felmenőimtől örökölhettem sajnos. Kaptam vérnyomás csökkentőt, és elkuldtek laborba időpontot kérni, és kardiológushoz kell majd valószínűleg járjak.. ez kicsit ijesztő mindez 18nevesen.
2024. jan. 19. 18:39
 15/18 anonim ***** válasza:

#14 lehet genetikus és hajlamod van rá és nem a te hibád

Amiket tudsz tenni

- tobbet mozogni, foleg kardiot ami a tudot fejleszti

- ha el vagy hízva lefogyni

- kerulni a koleszterint (feldolgozott etelek, edessegek, magas zsirtartalmu husok) pl tojas csak mertekkel

- sok zoldseget gyunolcsot es gabonat fogyasztani

Még nem késő helyretenni a szíved egészségéd. Garantáltan fogod tudni csökkenteni a vérnyomásod és már az is nagy előrelépes lenne ha kevesebb gyógyszer kéne. Nincs semmi veszve.

Amit javaslok hogy az orvosoknál ahol jársz kérd meg hogy utaljanak be dietetikára. Biztos sokat tudna ssgíteni az étkezésben is egy szakember. És kérdezz az orvosoktol minel tobbet hogy mit tudsz tenni hogy csökkenjen a vérnyomás.

Hajrá!

2024. jan. 19. 19:46
 16/18 A kérdező kommentje:

Focizok. És 60 kg vagyok 166 cm.

Igyekszem .

2024. jan. 19. 20:58
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos akkor ez genetika. Csak így tovább és kitartást.

Egyébként én 25 éves lányként életem végéig gyógyszeren leszek alacsony vérnyomás miatt. Az se jobb. De elfogadtam, ez kell ahhoz hogy egyébként egészséges és tünetmentes legyek.

Sajnos ez nekem covid utóhatás, ysmmit nem lehet tenni

Szóval van élet a gyógyszer után is és annál jobb minél hamarabb kezelik a bajt. Közben meg folymaatosan kell keresni a lehetőségeket hogy a gyógyszeren kívül mit tudsz tenni a mindennapokban

2024. jan. 19. 21:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Sajnálom, kitartást!

Ilyen genetikával viszont érdemes később a gyermekvállalást hanyagolni.

2024. jan. 30. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!