165/75 normalis vérnyomás 18 éves fiunal?
#14 lehet genetikus és hajlamod van rá és nem a te hibád
Amiket tudsz tenni
- tobbet mozogni, foleg kardiot ami a tudot fejleszti
- ha el vagy hízva lefogyni
- kerulni a koleszterint (feldolgozott etelek, edessegek, magas zsirtartalmu husok) pl tojas csak mertekkel
- sok zoldseget gyunolcsot es gabonat fogyasztani
Még nem késő helyretenni a szíved egészségéd. Garantáltan fogod tudni csökkenteni a vérnyomásod és már az is nagy előrelépes lenne ha kevesebb gyógyszer kéne. Nincs semmi veszve.
Amit javaslok hogy az orvosoknál ahol jársz kérd meg hogy utaljanak be dietetikára. Biztos sokat tudna ssgíteni az étkezésben is egy szakember. És kérdezz az orvosoktol minel tobbet hogy mit tudsz tenni hogy csökkenjen a vérnyomás.
Hajrá!
Focizok. És 60 kg vagyok 166 cm.
Igyekszem .
Sajnos akkor ez genetika. Csak így tovább és kitartást.
Egyébként én 25 éves lányként életem végéig gyógyszeren leszek alacsony vérnyomás miatt. Az se jobb. De elfogadtam, ez kell ahhoz hogy egyébként egészséges és tünetmentes legyek.
Sajnos ez nekem covid utóhatás, ysmmit nem lehet tenni
Szóval van élet a gyógyszer után is és annál jobb minél hamarabb kezelik a bajt. Közben meg folymaatosan kell keresni a lehetőségeket hogy a gyógyszeren kívül mit tudsz tenni a mindennapokban
Sajnálom, kitartást!
Ilyen genetikával viszont érdemes később a gyermekvállalást hanyagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!