165/75 normalis vérnyomás 18 éves fiunal?
Figyelt kérdés
Mai iskolai orvosi vizsgálaton vernyomasomat mérték. Azt javasolta menjek kardiologushoz.jan. 16. 15:14
1/18 anonim válasza:
Lehet csak izgultál, de nem, nagyon nem normális, kifejezetten magas.
2/18 A kérdező kommentje:
Hasonló értékek jonnek ki mostanában sajnos. De ilyen magas sose volt. 165 cm 60 kilo vagyok, akkor érdemes felkeresnem a házi orvosom
jan. 16. 15:17
3/18 anonim válasza:
Mérd meg egy héten keresztül napi 3x és ha hasonlóan magas értékek lesznek akkor kardiológia.
Nem normális a 165-ös szisztolé.
Kivéve ha 200 kiló vagy
4/18 A kérdező kommentje:
60 kg vagyok. Nem dohányzom. Orokolhettem. Apumnak voltak szív problémái.
jan. 16. 15:21
6/18 anonim válasza:
Magas!!
Mérj vérnyomást naponta 3. Felkelés után fél óraval. Valamikor napkozben meg este. Elotte mindig ulj 5 percet.
Ezzel a vernyomasnaploval menj el háziorvoshoz. 5 nap eleg
7/18 anonim válasza:
Izgulás sok esetben, nyugalmi állapotban akár 30-40-50-et is levonhatsz belőle. Kardiológus azt javasolja, fogyni kell, többet mozogni, relaxálni ez segíti a szívet, vérnyomást ha gyógyszeren kívül gondolkodsz.
8/18 A kérdező kommentje:
60 kilórol hova fogyjak. Rendszeresen focizok. Heti szinten. Nem igazán izgulok, hidegen hagyott a vernyomas mérés eddig.
jan. 17. 09:30
9/18 A kérdező kommentje:
Tegnap lefekvés előtt 155/76 volt már csak.
jan. 17. 09:31
10/18 anonim válasza:
Ez már magas vernyomas! Irány a házi orvos! Valahol érszűkület lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!