Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Holnap reggel műtétem lesz és...

Holnap reggel műtétem lesz és félek. Ismerőseim azt mondják ne féljek, meg úgyis átalszom, de akkor is félek. Több lenn. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eredetileg úgy volt pénteken lesz a műtét, és csütörtökön nem féltem. De aznap mondták, keddre halasztották, mert lebetegedtek az orvosok. És ma, hétfőn félek...

Ja, meg ha pénteken lett volna, velem lett volna a férjem, mert vett ki szabit, aztán ott a hétvége, tud látogatni. De így, hogy kedden lesz, nem lesz ott velem, és látogatni is alig fog tudni, hát dolgozik estig...

Nem tudom, pontosan mitől félek, de kb. ezektől:

- mi van ha nagyon fájni fog ébredés után sok napig

- mi van ha lesz komplikáció

- mi van ha a műtét előtt rám jön valami pánik

- mi van ha szédülni fogok ébredés után, meg rosszul leszek

Amúgy meg a hétvégén már indul a karácsony, én meg azt se tudom, milyen állapotban leszek. Olyan jó lett volna, ha pénteken zajlik le a műtét... Ott lett volna velem a férjem, biztosan jobban lettem volna karácsonyra, és hát csütörtökön nem féltem, elkerülhettem volna a műtét előtti félelmet, mert már túllennék rajta.

Ja amúgy a munkahelyemen dumáltam valakivel aki 36 éves és még sosem volt műtétje. Mekkora mázlista. Nekem már volt 2 apró kiskoromban, de azok komolytalanok voltak csak elaltattok hozzá. Ez a mostani az első olyan, ami belső szerveket érint.

28/N

2023. dec. 18. 15:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Akkor féljél, meg agyalj azon, hogy mi lett volna ha. Sokra mész vele...
2023. dec. 18. 15:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges igy bepánikolni. Előtte meg úgy is kapsz"bátoritó" tablettát,vagy inyekciót.A férjed nem lehet ott a műtőben,de még utána kórteremben sem.

A műtött beteg az ébredés után is újra bealszik.Pihenésre vágyik,még a legkedvesebb hozzá tartozókat is rövid ideg látja szívesen .

(tapasztalat )

2023. dec. 18. 15:41
 3/14 anonim ***** válasza:
68%

Ha fáj, majd kapsz fájdalomcsillapítót.

Ha komplikáció lesz, majd bedoja a férjed a törölközőt a munkahelyén, és megy segíteni.

Pánikolni nem fogsz, ha most nem pánikolsz azon, hogy de mégis. :)

Szédülésre vigyél sós ropikat, nekem nem mondta senki, és az édes keksztől tényleg majdnem behánytam.

Én attól féltem, hogy meghalok, de aztán rájöttem, hogy arról úgysem fogok tudni, szal minek idegesíteni magamat? :)))))

2023. dec. 18. 15:45
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Mire műtenek?
2023. dec. 18. 15:48
 5/14 A kérdező kommentje:
4.-nek: Nőgyógyászati műtét
2023. dec. 18. 16:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Drukkolok neked. Nekem ma volt műtétem, nem altattak. (arcüreg). Kellemetlen volt, neked jobb, hogy altatnak. Utána 4 órát aludtam, most eléggé unatkozom. Neked is rendben lesz, meglátod. Vigyél magaddal dolgokat, hogy ne unatkozz!
2023. dec. 18. 17:27
 7/14 anonim ***** válasza:

Kitartást kívánok!

A 3. kommentelő nagyon jól leírt mindent.

Adnak fájdalomcsillapítót, ne aggódj. Fel fogják írni, hánykor kaptad, mert csak x óránként adhatnak.

Vigyél olvasnivalót, telefontöltőt, fülhallgatót, füldugót, ha van. Ennivalót, meg saját folyékony szappant, wc papírt, 2 papucsot (egyik csak zuhanyozni, vizes lesz), váltás pizsamát, le fogsz izzadni, bármi ráfolyhat stb.

A férjed majd látogat, és tud neked bármit vinni utólag, vagy felküldi a csomagot, ha látogatási tilalom van.

Ne ijedj meg, hogy hajnali 5-kor/6-kor minden nap kelteni fognak, akkor van műszak váltás, lázmérés stb.

Nagyon megértelek, nekem eddig 3 műtétem volt, ebből 1 felnőttként, 27 évesen.

Én is féltem, de már annyira fájt, hogy mielőbb túl akartam rajta esni.

El sem tudom képzelni, karácsony előtt milyen érzés lehet, de kitartást kívánok, gyorsan túl leszel rajta, hamar felépülsz! Az egészség az első!

31/N

2023. dec. 18. 18:25
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket!

A felsoroltakból mindent hoztam, kivéve enni-innivalót (szerencsére kérhetek valakit, hozzon be valamit ha nem lesz elég a kórházi kaja, de most még tilalom van), váltás papucsot, meg WC papírt (az van itt szerencsére).

Nem olyan rég foglaltam el az ágyamat, 2 másik nővel vagyok egy szobában. Olyan 3 óra múlva lesz várható a műtétem.

2023. dec. 19. 08:06
 9/14 A kérdező kommentje:
Bejöttek levenni a hőmérsékletet meg a vérnyomást és sajnos lázam van. Meglepődtem rajta. De nem hiszem, hogy bezavar a műtétbe.
2023. dec. 19. 09:36
 10/14 A kérdező kommentje:

Tudom itt magamban kommentelgetek, de őszintén szólva, nincs jobb dolgom, meg hátha még valakinek egyszer jól jön a tapasztalat...

Azt mondták, ennyi lázzal még műtenek, meg azt, hogyha nem leszek rosszul, és nem lesz vérszivárgás, akkor már ma hazamehetek! Ha nem, akkor holnap. Ennek nagyon örülök, szurkolok a mai hazamentelhez, ugyanis eddig azt mondták, mikor beutaltak erre a műtétre, hogy 2 napot kell bennmaradni. Ahhoz képest az 1 nap/1 éjjelt se, nagyon jól hangzik!

Már bármikor lehet a műtétem, 2 órán belül ha nem tolódik. Izgulok, de szerencsére nem ezen pörgök, elterelődik a gondolatom.

A szobatársaim se rosszak, csendben vannak. Max annyi zavar, hogy a baloldali kijár dohányozni, és akkor a jellegzetes szaggal tér vissza, a jobb oldali meg nem fúj orrot, csak szívja a taknyot. De nem folyamatosan, szerencsére.

Az a jó, hogy szépen süt itt most a nap, meg kicsit jó ez a csend és nyugalom, ami itt van. Persze ez nem ér fel az otthoni nyugalommal, de van egy ilyen elvonulás jellegű érzet, ami néha bárkire ráfér. Kicsit kiszakadni, kicsit távol a világ zajától. De persze ha valakinek komoly betegsége, nagy fájdalma van, akkor ez sovány vigasz. Csak én most ezt tudom értékelni.

2023. dec. 19. 10:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!