Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki valaha drogos volt, az...

Aki valaha drogos volt, az örökké az marad?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, középkorú már, 15 éve nem fogyasztott drogot, de még most is szívesen tenné, csak nem tud szerezni.

Van értelme egy ilyen emberrel párkapcsolatba lépni, vagy felejtős?

ma 17:00
 1/3 anonim ***** válasza:
A sóvárgás örökké ott lesz, de van különbség aközött, hogy valaki leszokott és bár ott a sovárgás, de igazán nem akar már drogozni és aközött, hogy csak azért nem drogozik, mert nem tudja hol beszerezni.
ma 17:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kizárólag a személyes véleményem szerint saját magának tudatosítania kell magában, hogy függő (ilyen értelemben drogos marad), és akár egyszeri használattól visszaeshet. Másrészt viszont én nem tartom helyesnek, ha a környezete vagy a társadalom megbélyegzi azt, aki már ilyen sok ideje nem használt szert.

Nem akarok okoskodni, nem ismerhetem a részleteket, de talán mégsem arról van szó, hogy nem tud szerezni, ha nagyon akarná, megszerezné (ez a függőség egyik ismérve). Talán arról van szó, hogy nem akar, csak gondol rá.

Ha nem alakult ki nála szerváltás, tehát nem cserélte le a drogot pl. alkoholra, akkor lehetne adni neki esélyt, ez az én véleményem.

ma 17:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem biztos, és ismerek olyat aki nagyon korán kezdte a szerhasználatot és leszokott van egy jó szakmája dolgozik. De olyat is ismerek aki amióta elkezdett drogozni csak megy lefele a lejtőn és egyre szarabb az életem. Embere válogatja. Valaki le tudja tenni ha nehezen is de leteszi valaki örökké függő lesz de olyan is van aki megmarad a partydrogos szinten( ilyen ismerősöm is van sok). Pl: ismerek olyan 60+ os nénit aki kora ellenére évi 2 spanglit elszív és nem csinálja amugy. Igaz a füre nem igazán lehet rászokni de akkor is, van aki rászokik de van aki csak nagyon ritkán csinálja és nem árt vele magának és senki másnak sem! De aki a heroint meg a kristályt használja azt sajnos elviszi hamar a drogos élet ezek nagyon rossz erős drogok, ezekről még segítséggel is nehéz leszokni.
ma 17:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!