Aki valaha drogos volt, az örökké az marad?
Van egy ismerősöm, középkorú már, 15 éve nem fogyasztott drogot, de még most is szívesen tenné, csak nem tud szerezni.
Van értelme egy ilyen emberrel párkapcsolatba lépni, vagy felejtős?
Kizárólag a személyes véleményem szerint saját magának tudatosítania kell magában, hogy függő (ilyen értelemben drogos marad), és akár egyszeri használattól visszaeshet. Másrészt viszont én nem tartom helyesnek, ha a környezete vagy a társadalom megbélyegzi azt, aki már ilyen sok ideje nem használt szert.
Nem akarok okoskodni, nem ismerhetem a részleteket, de talán mégsem arról van szó, hogy nem tud szerezni, ha nagyon akarná, megszerezné (ez a függőség egyik ismérve). Talán arról van szó, hogy nem akar, csak gondol rá.
Ha nem alakult ki nála szerváltás, tehát nem cserélte le a drogot pl. alkoholra, akkor lehetne adni neki esélyt, ez az én véleményem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!