Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A pànikba tényleg meg lehet...

A pànikba tényleg meg lehet halni?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm 20-on évesen meghalt mert felment a pulzusa és leállt a szíve, szerencséje volt, mert újraélesztették. Most pánikolok én is mert magas a pulzusuom és félek meghalok

ma 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Igen, az okozott fizikai hatásaiba bele.
ma 14:41
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

A hirtelen szívhalál fogalma elég régóta ismert, a pániknak azonban nincsen ehhez semmi köze.

Az meg, hogy felment a pulzusa egy elég tág fogalom, mert az megnyilvánulhatott egy kamrai tachycardiában is, amely egy életveszélyes ritmuszavar és bizony előidézhet keringésmegállást. Viszont szimplán pániktól senkinek nem lesz ilyene.

ma 15:19
 3/11 anonim ***** válasza:
47%

A pánik olyan fiziológiás hatásokat hoz létre, mint amikor például futsz, tehát a motor (szív) felpörög, szaporábban lélegzel, csak edzés nélkül.

Ezért kéne edzeni hogy ezzel levezesd a stresszt, mert akkor van miért kalapálnia a szívednek, van miért fújtatni, akkor nem pánikolsz mert természetes a reakció egy jó futás után.

Sokszor pont azért tör rád a pánik, mert nem kezeled (fizikálisan) a stresszt és letámad.

"Üss vagy fuss!" ugye. A két legjobb stresszoldó.

ma 15:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Ahogy írják, abba azért nem gyakran halnak bele mert egy jót futnak és szaporább a pulzus, gyorsabb a légzés, csak fizikai aktivitás is van hozzá amivel levezetődik a lappangó stressz. Csak ennyi a különbség.
ma 15:36
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Önmagában a pánik pánikot szül, szóval abban a pillanatban ha rád tör, le kell állni, meg kell nyugtatni magad, legyen önuralmad és ne pörgesd bele magad még jobban a félelembe, hisz nincs értelme. Mondod magadnak: "Oké, megnyugszom!" "Nyugi!" "Nyugodt vagyok!" "Nem pánikolok!" "Ura vagyok a helyzetnek!" "Ura vagyok önmagamnak!" És ezzel mentálisan uralod a helyzetet, ami nagyon fontos!

A másik a megelőzés (prevenció), hogy minél hamarább oldd a stresszt, ha érzed hogy GÁZ van, nehogy letámadjon pánik formájában!

Ugye "Üss vagy fuss!"

[link]

ma 15:42
 6/11 anonim ***** válasza:
47%

Ha van egy stresszes szituáció, ott is két választási lehetőséged van:

1. Hogy benne maradsz a helyzetben és megküzdesz vele! ("Üss!")

2. Vagy otthagyod az egészet és kisétálsz az ajtón! ("Fuss!")

ma 15:45
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat! A jövőhéten megyek a konditerembe, elkezdek heti 3-4x lejárni, kardiózni emg súlyzós edzéts végezni.

Az a baj alapból már 110 volt a pulzusom, aztán bepánikoltam fel is ment 150-re, a béta blokkoló vitte le mostanra 80-90 körül. Nekem alapból iylen 90 nyugodt helyzetbe a pulzusom, nem tudom ez magasnak számít e.

ma 17:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Ne kondizz, csak kardió, az jót fog tenni! A kondi megerőltető, nem tesz jót ebben az esetben. Csakis aerob mozgás.
ma 17:11
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked, rendben! Mennyi az egészséges pulzusszám edzés kardio közben?
ma 17:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Fölösleges mérni, ha nehezen veszed a levegőt akkor már álljál le.
ma 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!