Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akik szerint a covid nem...

Akik szerint a covid nem létezik, azoknak egy része tényleg úgy gondolja, hogy az emberek igazából a pánikba haltak bele tömegesen?

Figyelt kérdés

Mert olvastam már ilyet valahol, azt hiszem Facebook-kommentben. Tehát hogy mindenhol, ott is ahol magas arányban hulltak az emberek (pl. Olaszország, Egyesült Királyság) a pánik végzett velük igazából, amit a média gerjesztett a kitalált vírussal? Ezt elég nehéz elhinni. Nem azt mondom, nyilván lehetséges olyan, hogy valaki meghal a pániktól, de ahhoz valami extrém gyenge idegzetűnek kell lenni. És a tömeges előfordulásra nem igazán látok esélyt, hiszen alapvetően pszichés dologról van szó.

Na meg akkor ennyi erővel nem kellett volna pánikból eredő tömeges elhalálozásoknak történni 2001.09.11 után vagy az orosz-ukrán háború kitörésekor és azóta is?🤔

nov. 18. 09:52
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
11%
Az oltásba haltak bele, illetve a merget belerakhatták már az előző influenza oltásba is , amit kivételesen erősen hírdettek+ levegőből is ki lehet szorni!
nov. 18. 09:57
 2/33 anonim ***** válasza:
96%

Akik ilyeneket híresztelnek, azoktól kár is racionalitást várni.

Lásd az első kommentelőt! Az se zavarja hogy az oltások azért kellettek ilyen sürgősen, mert már előttük is tömeges halálozások voltak a járvány miatt...

nov. 18. 10:03
 3/33 anonim ***** válasza:
52%

Én nem tagadom a vírus létezését, de jelen esetben fontos egy dologgal tisztában lenni.

"Nem azt mondom, nyilván lehetséges olyan, hogy valaki meghal a pániktól, de ahhoz valami extrém gyenge idegzetűnek kell lenni."

Nem kell gyenge idegzetűnek lenni. A félelem nagy úr, rengetegen lettek öngyilkosok is covid idején, bocs, de ez pont ide vág. A folyamatosan negatív hírek depressziót és indokolatlan pánikot okozhatnak, ez pedig akár testi tüneteket is (fulladás, pánikroham, szívroham stb). Azért amikor az ember még nem tudta mivel áll szemben, valljuk be, nem úgy állt hozzá, mint pl most, így évekkel később. Akkor a médiát figyelte szinte mindenki, még a statisztikai adatok sem győzték meg a rettegőket, hogy maradjanak a realitás talaján.

nov. 18. 10:12
 4/33 A kérdező kommentje:

4: Na jó, de ilyen tömeges elhalálozást akkor sem okozhat pusztán a pánik. És Olaszországban meg voltak telve a kórházak ellátásra szorulókkal, tehát nem is tömeges öngyilkosságról volt szó.

És itt most megint 9.11-et tudom felhozni. Az is olyasmi volt, amit előtte még nem látott az emberiség. Mégsem lett utána tömeges pánikhalál. Pedig akkor is eléggé pedzegetve volt további terrortámadások eshetősége világszerte, meg a harmadik világháború kitörése is.

nov. 18. 10:34
 5/33 anonim ***** válasza:
38%

Ezt a konteót csak te terjeszted jelenleg itt kérdező!

és hogy ön ide a 911??

nov. 18. 10:40
 6/33 A kérdező kommentje:
5: Ha olvasási és/vagy szövegértési gondjaid vannak, az nem az én problémám.
nov. 18. 10:53
 7/33 anonim ***** válasza:
56%

#3 vagyok.

Ne keverj egy terrortámadást egy vírussal. Nem ugyanazt a reakciót váltja ki. Mindkettőtől félsz, rettegsz, oké. De ha arról van szó, hogy nem külső tényező (terrortámadás), hanem saját magad (covid által) veszélyezteted a szeretteidet és mások életét, az teljesen más érzés, tudod? Csontig hatoló félelem, depresszív állapot, kilátástalanság, öngyilkosságra való hajlam. Volt, aki évekig ki sem lépett az utcára, nehogy miatta haljon meg valaki. Volt, aki kézfertőtlenítőt ivott, volt aki a kórház ablakából ugrott ki, mert covidos volt. Itt is hány olyan kérdés volt, hogy "covidos vagyok, megfogok halni?". Szóval bőven volt olyan eset, ahol a realitásérzék elveszett. Konkrétan elment az eszük, hála a pánikoltatásnak.

Sosem értettem, miért másoknak kell nekiesni, mint ahogy te is csinálod. Miért nem a vírust nézzük elsődlegesen és a világnormát? Regisztrált adatokkal persze, nem hasraütésszerű számokkal. Évente ~60 millió haláleset a norma, minél jobban nő a népesség, az arány annál nagyobb. Covid halálesetnek 7 millió halál tudható csak be, de ez sem egy év alatt, hanem 4 év alatt és úgy, hogy kismilliószor elmondták, hogy jócskán rá van számolva. 8 milliárdan vagyunk, nemhogy csökkentünk, hanem nőttünk. Idén 55 millió ember halt meg eddig és született 116 millió. Kezded már érteni, hogy a tömeges halálozáshoz azért több kell? Mire volt jó a mindmeghalunk? A tömeges pánikfelvásárlások? Mikor a wc papír, a liszt meg az élesztő többet ért, az aranynál? A kijárási tilalom? A szemeteszsákba bújt emberek? A mindenkinekkutyakell, hogy legalább fél perc sétát meg tudj ejteni a szabadban, úgy, hogy ne büntessenek meg? A békésen tüntetők vízágyúzása, könnygázosítása, gumibottal ütlegelése? A rendszerellenesek, realitásérzékkel bírók konteósnak kikiáltása? Családok szétszakítása? Megannyi ellátatlan betegség, megannyi elhalasztott műtét, megannyi érthetetlen dolog. Ne gyere azzal, hogy ez volt a szükséges rossz. Ez egy vicc volt! Az egész világ megőrült, mintha nem lenne holnap. Normális dolog ez szerinted? Vajon mibe rokkant bele jobban az ember, magába a vírusba, vagy abba, ahogy reagált rá a világ? És te még ennyi év után is azon pörögsz, ami már a kutyát se érdekli, még a konteósok is tovább léptek. Ennyire vette el a realitásérzéket ez az egész és nézd meg, mai napig nem tudsz kimászni belőle. Szinte beleégett az agyatokba, nem tudtok tovább lépni rajta. Na ezt okozza a média indokolatlan pánikkeltése, ez az igazi pszichológiai hadviselés. Látod, észre sem veszed, mennyire ott van még benned. Ha nem lenne, nem született volna meg ez a kérdés sem.

nov. 18. 11:38
 8/33 A kérdező kommentje:

7: Azért tettem fel a kérdést, mert nemrég találkoztam ilyen kommenttel.

És egy kicsit elkanyarodsz a lényegtől. A kérdésem azokról szól, akik szerint a vírus nem is létezik, és az emberek zöme a pánikba halt bele.

nov. 18. 11:45
 9/33 anonim ***** válasza:
24%
Tagadhatod (ki gondolta volna) de téged foglalkoztat a téma mai napig, nem tudsz tovább lépni. Nem tér el a tárgytól a válaszom, a hiba benned keresendő jelen esetben, nem egy Facebookos, számodra is vadidegen ember véleményében. Ki a büdös francot érdekel már ez? Mindenkinél máshogy zajlott le lélekben és mentálisan a vírus körüli dolog, ki az indokolatlan pánikot (és ebbe elhalálozást) vélte látni, kit pedig csak a vírus miatti halálokat. Mások vagyunk, de az a szint, ahol te vagy, egyértelmű pszichológiai törés.
nov. 18. 12:00
 10/33 anonim ***** válasza:

#10 Mert nem azok válaszát várja, akik úgy gondolkoznak, mint a felvázolt Facebookos személy. Alapból nem úgy fogalmaz. Kell a pozitív megerősítés neki, hogy ő gondolkodik jól. Normál ember nem jön fel Gyakorira kérdést kiírni, csak mert Facebookon látott egy neki nem tetsző hozzászólást.

Az ilyeneket nagyon csípem.

"...azoknak egy része tényleg úgy gondolja... "

Hát, ha valaki tapasztalja, olvas egy fent említett hozzászólást Facebookon, akkor saját kútfőből azér rakja már össze, hogy ja, tényleg, valóban. - Láttam a két szememmel. De láthattam? Erősíts meg, hogy láttam. - Kb ez. Saját magával vívja a harcot és külső megerősítést vár.

nov. 18. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!