Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Holnap reggel műtétem lesz és...

Holnap reggel műtétem lesz és félek. Ismerőseim azt mondják ne féljek, meg úgyis átalszom, de akkor is félek. Több lenn. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eredetileg úgy volt pénteken lesz a műtét, és csütörtökön nem féltem. De aznap mondták, keddre halasztották, mert lebetegedtek az orvosok. És ma, hétfőn félek...

Ja, meg ha pénteken lett volna, velem lett volna a férjem, mert vett ki szabit, aztán ott a hétvége, tud látogatni. De így, hogy kedden lesz, nem lesz ott velem, és látogatni is alig fog tudni, hát dolgozik estig...

Nem tudom, pontosan mitől félek, de kb. ezektől:

- mi van ha nagyon fájni fog ébredés után sok napig

- mi van ha lesz komplikáció

- mi van ha a műtét előtt rám jön valami pánik

- mi van ha szédülni fogok ébredés után, meg rosszul leszek

Amúgy meg a hétvégén már indul a karácsony, én meg azt se tudom, milyen állapotban leszek. Olyan jó lett volna, ha pénteken zajlik le a műtét... Ott lett volna velem a férjem, biztosan jobban lettem volna karácsonyra, és hát csütörtökön nem féltem, elkerülhettem volna a műtét előtti félelmet, mert már túllennék rajta.

Ja amúgy a munkahelyemen dumáltam valakivel aki 36 éves és még sosem volt műtétje. Mekkora mázlista. Nekem már volt 2 apró kiskoromban, de azok komolytalanok voltak csak elaltattok hozzá. Ez a mostani az első olyan, ami belső szerveket érint.

28/N

2023. dec. 18. 15:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Drukkolunk kérdező, hogy minden rendben menjen, és holnap hazamehess!

Szerintem jót tesz, hogy kiírod magadból 😊

Tök jó, hogy ilyen pozitívan állsz a dologhoz, értekeled, hogy süt a nap, maradj is mindig ilyen pozitív! 😊

2023. dec. 19. 11:23
 12/14 anonim válasza:
47%
Gyerekkorodban mi volt a két "apró" műtét?
2023. dec. 19. 14:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Hogy vagy kérdező, hazaengednek szerdán?

Jobbulást, gyors felépülést!

2023. dec. 19. 22:02
 14/14 A kérdező kommentje:

12: köldöksérv meg anyajegy leműtés. A másodikhoz minek altattak, azt nem tudom, helyi érzéstelenítés elég kellett volna legyen...

Na, ami engem illet, végül 2-kor jöttek értem, és negyed 5-kor tértem magamhoz. Hosszú volt a műtét...

Ami az altatást illeti, nekem kellemetlen volt nagyon. Elalváskor nagyon szédítő volt a cucc, olyan rosszul lettem, hogy csak na. De persze az másodpercekben mérhető, jött a képszakadás.

Ébredéskor is szédültem még 1 órát. 2 óra volt mire fel tudtam állni, meg eleve a látásom visszanyerés is egy fél óra volt, előtte olyan homályosan láttam hogy az nem igaz, nem fókuszált a szemem, minden "elfolyt".

Meglepett, de katéterrel ébredtem, viszont szerencsére azt kiszedték, mikor az infúziót lecsatolták. Emiatt azonban fájdalmas a vizeletürítés, jájj...

Most ami bennem van éjjelre, az 1 cső, amin keresztül folyadék távozik belőlem, ilyen véres, de átlátszó... Nem sűrű vér vagy ilyesmi.

4 darab műtéti hegem van (laparoszkóp). A jobb oldaliból vezet ki a cső. A legfájdalmasabb heg bizony a lenti (nagyon lenn, a Venusz-domb felett) és a fenti (éppen köldök alatt).

Amikor kimentem a toalettre, akkor biza hánytam, de csak könnyedén, ilyen folyadékokat, hisz nem ettem tegnap este 9 óta. Őszintén szólva, szinte jól esett, szóval nem bánom.

Mit mondjak, szar nap volt ez a mai, és nem lesz jó éjszakám, de legalább túlvagyok rajta.

A pozitív dolog, hogy hazament a 2 szobatársam, egyedül vagyok, ami egy álom... Nem kell tekintettel lennem így másokra, és nagy a csend, a nyugalom.

Holnap fixen hazamehetek. Csak akkor nem mehetnék, ha valami komplikáció felmerülne, de nem hinném, hogy így lesz.

Hát, ezt is megéltem, túléltem, most a gyógyulás a lényeg. Meg hát még nem tudok orvosi konkrétumokat, majd holnap tudok meg mindent.

Köszönöm a kedves érdeklődést tőletek!

Néhol kicsit túl sok információt osztottam meg, de azért tettem így, mert még jól jöhet a tapasztalat valakinek, aki egyszer majd rábukkan erre a kérdésre informálódási célból.

2023. dec. 19. 23:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!