Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a mammográfiai...

Mit gondolsz a mammográfiai vizsgálatról?

Figyelt kérdés
Hasznos, megelőző szűrővizsgálat, vagy a röntgensugaraival részben felelős a mellrák kialakulásáért? Vagy valahol a két véglet között?

2023. okt. 17. 18:38
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
28: miért beszélnéd le?
2023. okt. 25. 20:06
 32/43 anonim ***** válasza:
23%

31

Vannak kétségeim az egészet illetően; ott a sugárdózis, az sem tesz jót, ha a mellet összepréselik, csak ez a kettő már indíthat el rosszindulatú elváltozást. Ráadásul fájdalmas is lehet, és az sem lehet kellemes érzés, hogy egy tök idegen taperássza, markolássza.

2023. okt. 26. 15:59
 33/43 anonim ***** válasza:
74%

Az összepréselés nem okoz rákot.

A sugárdózist feljebb kitárgyaltuk.

Elárulom: a nőgyógyász még különösebb helyekre nyúlkál.

2023. okt. 26. 17:52
 34/43 anonim ***** válasza:
11%

33

Oda sem jár szerencsére.

2023. okt. 26. 21:31
 35/43 anonim ***** válasza:
73%

Csak kívánom nektek, hogy ezt ne bánjátok meg.

És közben nagyon felbosszant, hogy lehet valaki ilyen h*lye, mint te/ti.

2023. okt. 26. 22:59
 36/43 anonim ***** válasza:
18%
A víz meg eltávolítja rólad a védőréteget.
2023. okt. 27. 08:15
 37/43 anonim ***** válasza:
29%

35

Köszi.

Engem a dolog intimszférát sértő része aggaszt; ezért nem mennék nőként pl. nőgyógyászhoz (remélem, lennék olyan szerencsés, hogy nem is kellene), és férfiként sem pl. urológushoz. A párom lehet, hogy csak szerencsés, évtizedek óta nem volt semmi problémája. Azt mondja, ha majd lesz valami, elmegy. (Belebetegednék, ha mennie kellene...) A méhnyakrákkal ne ijesztgessetek, mert más nyavalyákban sokkal többen halnak meg, pl. agytumor, mégsem mondják, hogy menjünk ct-re évente.Mindegy, nekün ez bevált teljesen.

2023. okt. 27. 09:01
 38/43 anonim ***** válasza:
70%

Igen, azért halnak meg kevesebben méhnyakrákban, mert azt egy egyszerű, gyors és nem eszközigényes módszerrel lehet korai stádiumban szűrni.

Az agytumorra ezek közül egyik sem igaz.

Nyilván addig válik be, amig már nem jönnek a tünetek. És akkor "belebetegedsz".

És gondolom gyereket sem akartok, mert akkor is történnek mindenféle dolgok.

2023. okt. 27. 09:11
 39/43 anonim ***** válasza:
76%
37: válaszoltam az elején, és azóta követem a válaszokat, mert van itt egy hozzáértő, onkológiában dolgozó, aki végtelen türelemmel cáfolt és magyarázott, de ennek ellenére egészen elképesztő válaszol születtek, és most már nem bírom visszafogni magam... "Engem a dolog intimszférát sértő része aggaszt" - akkor légyszi egyáltalán, semmikor, semmiképp ne menj orvoshoz bármi bajod is van, nehogy véletlenül az INTIMSZFÉRÁD SÉRÜLÉSÉNEK ÁRÁN kiderüljön, hogy a hetek óta tartó köhögés tüdőgyulladás, egyél pemetefű cukorkát, míg fel nem dobod a talpad (mert ugye csomó vizsgálathoz félmeztelenre kell vetkőzni stb.). Hagyd meg kérlek nekünk, nem teljesen agynélkülieknek az amúgy is kizsigerelt eü személyzet idejét és türelmét!
2023. okt. 27. 10:09
 40/43 anonim ***** válasza:
11%

39

"légyszi egyáltalán, semmikor, semmiképp ne menj orvoshoz bármi bajod is van"

Ördögöd van; a 90-es évek közepén jártam utoljára a háziorvosnál, mint kiderült, akkor is feleslegesen. Máshol sem voltam. A jogsi csak egy pecsét, a munkaalkalmasságin semmi sincs. Persze, ha szükséges lenne elmennék, egy tüdő meghallgatásban semmi sincs, nőként sem, mert az is mehet melltartóban.

De a többit, ami tényleg durván az intimszférámat és emberi méltóságomat sérti amíg csak lehet, kihagyom. Remélem, soha nem lesz rá szükségem sem nekem, sem a feleségemnek. Ha muszáj lenne, ő könnyebben elviselné egyébként.

2023. okt. 27. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!