Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a mammográfiai...

Mit gondolsz a mammográfiai vizsgálatról?

Figyelt kérdés
Hasznos, megelőző szűrővizsgálat, vagy a röntgensugaraival részben felelős a mellrák kialakulásáért? Vagy valahol a két véglet között?

2023. okt. 17. 18:38
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
87%
10-es: igen, minden egyes mammográfia akkora sugárterhelés, mint 2 havi természetes háttérsugárzás!
2023. okt. 18. 10:41
 12/43 anonim ***** válasza:
64%

Ok

Életem során összaadódik 11x0,4 mSv.

Meg a természetes háttérsugárzás, ami a kozmoszból, a talajból, a kőzetekből, az épületekből, a táplálékból származik, most is ér, ebben a pillanatban, Téged is, engem is. Úgy vagyunk összerakva, hogy a DNS repair mechanizmusunk ezt folyamatosan javítani tudja. 2 évente 7 hetes plusszal csak megbirkózik.

Járok évente mellkasröntgenen is, kell a munkához.

Nyaralni is voltam párszor repülővel.

Passzívan dohányoztam is, szerencsére nem túl sokat (igen, a dohányzás is számít, meg a mogyoróevés, juj)

CT-n még nem voltam, de ha kell egy diagnózis megállapításához, akkor nem fogom visszautasítani, pedig az több éves háttérsugárzással egyenértékű. Cost-benefit = költség - haszon elv, mint bármely beavatkozásnál.

Ha ennyitől mellrákom lesz, akkor majd jól észrevesszük🤞

Aki meg nem jár szűrésre és jön a tapintható, mellkasfalhoz rögzült tumorával, nem jár jobban. Az ember mindig reménykedik, hogy őneki nem lesz semmi baja, én is reménykedem, hogy a hasnyálmirigyemben, könnymirigyemben, a gerinc körüli lágyrészreimben, nemtommimben nem lesz rák. De a vizsgálható alkatrészeimet, méhnyakamat is, bizony elviszem időszakos szűrésre.

A férfiak... az ő keresztjük a prosztatarák, hány százalékuk jár évente PSA-ra? Pedig az egy vérvétel. A herével való összehasonlítás: ha minden 7. férfi megbetegedne hererákban, azért gondolom, megfontolnád a szűrést, így is gondolom, alkalmanként áttapintod.

2023. okt. 18. 11:32
 13/43 anonim ***** válasza:
54%

Aki a mammográfiáról lebeszéli a nőket, az egy potenciális gyilkos.

Ha nem jártam volna rendszeresen a szűrésre, akkor már nem tudnék itt írni, mert nem lennék életben.

Hiteles tájékozódási pont pl.:

[link]

[link]

2023. okt. 18. 12:19
 14/43 anonim ***** válasza:
32%

13

Egy mellrákkal foglalkozó weboldal és egy magánklinika természetesen nem fog kételyeket megfolgalmazni.

2023. okt. 18. 12:23
 15/43 anonim ***** válasza:
56%

Azért Forrait ne kérdőjelezzük meg, jó?

Mégis, melyik weboldal a hiteles, ha nem a mellrákkal foglalkozó?

Volt nekem betegem, amelyik elment a... medicina képviselőihez, guruhoz. Hangsúly a VOLT szón, sajnos. "Besugarazták" a mellét színekkel, fényekkel, bemesélték neki, hogy az, hogy már behúzza a bőrt, az a gyógyulás jele. Súlyos pénzekért. TBre nem kellett a hiteles diagnosztika, tájékoztatás, gyógyítás, de a pénzért kuruzslás igen. És nem csukják le őket, mert papírt, leletet nem ad ki a kezéből, rajtakapni nem lehet.

Egyébként tényeken alapuló elemzés van az egészséghíd oldalán:

[link]

2023. okt. 18. 13:34
 16/43 anonim ***** válasza:
23%

15

Biztosan jó szakember, de szerintem is meg kell hallgatni a félelmeket is. És erről biztosan nem fog beszélni, pláne nem ismeri el, még ha van alapjuk, akkor sem.

2023. okt. 18. 16:03
 17/43 anonim ***** válasza:
60%

Elismeri a kockázatot. Akceptáljuk a félelmeket. Forrai is, én is. De vannak érdekcsoportok, amelyek szándékosan generálják az aggodalmat, alternatív megoldásokat kínálnak jó pénzért. A kakit meg mi söprögetjük utánuk, ez az igazság. És szramagyaregészségügy, mert nem tudod megmenteni szerencsétlent. Bocsi, kicsit ki vagyok égve.

Érdemes vállalni a vizsgálatot.

Aki nem szeretne, nem jön.

2023. okt. 18. 18:10
 18/43 anonim ***** válasza:
67%

"És erről biztosan nem fog beszélni, pláne nem ismeri el, még ha van alapjuk, akkor sem." - miért ne ismerné el a félelmeket?

16-os, nekem az az érzésem, hogy neked teljesen mindegy, mit mondanak, milyen számokat hoznak, te ismételgeted a magadét.

mi a fenét nem lehet azon érteni, hogy a mammográfia sugárterhelése alacsony és a mammográfia előnyei messze-messze meghaladják a kockázatait?

2023. okt. 18. 18:39
 19/43 anonim ***** válasza:
29%

18

"mi a fenét nem lehet azon érteni, hogy a mammográfia sugárterhelése alacsony és a mammográfia előnyei messze-messze meghaladják a kockázatait?"

Azt, hogy nem biztos, hogy tényleg így van.

2023. okt. 18. 19:25
 20/43 anonim ***** válasza:
73%

Én vagyok az emlődiagnosztikával fogalkozó.

Most beszéltük onkoteamen, hogy nő a megyében az emlőeltávolítások aránya az emlőmegtartó műtétekhez képest. Mondtam, hogy nézzétek meg a beteganyagunkat, miket hoznak ide a nők, egyszerűen kuriózum már egy apró tumor, mert nem jönnek el szűrésre.

Képesek vagyunk megtalálni a 4 mm-es daganatot,de hol vannak azok most? Nyilván benne a nőtársainkban, és majd elhozzák nekünk, ha jól megnőttek.

Ott van a linkelt cikkekben egy csomó szakirodalmi hivatkozás.

Nem tudom, milyen bizonyítékokat szeretnél még.

Kiszálltam.

2023. okt. 18. 22:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!