Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az éjszakai műszakok mennyire...

Az éjszakai műszakok mennyire egészség károsító hatasuak? Depresziot és elhizast okozhat a rendszeres ejszakai munka?

Figyelt kérdés

28f Dolgoztam 3 és fél évet 12 órás váltott műszakban akor híztam vagy 20 kg .

Igaz akkor egy magánéleti válságom is volt.

Igazából akor zúdult rám minden egyszere (gyerek,kulonkoltozes a szülőktől,és az első munka )

Akor kezdtem komolyabban barátkozni alkohollal is előtte 20 éves koromig szinte nem ittam onnantól viszont elég gyakran.most olyan 2 3 naponta kívánom ha nem dolgozom.

Utána másfél évig dolgoztam csak reggeles műszakban akkor érdekes nem híztam csak tartottam a sújt

Most 1 éve újra egy másik helyen vagyok 3 műszakban és újra elkezdtem hízni.

Egyszerűen ha melózni kell éjszaka akor ehezem és akor esszem és ettől hizom.

Energia ittalt és kávét is sokat fogyasztók de nemtudom abbahagyni mert ilyen munkarend mellet szükségesnek érzem.

Szerintetek éjszakai munka miatt híztam meg vagy a rossz étrend és a magánéleti problémáim miatt?

2023. okt. 5. 19:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ok akkor te meg sosem hallottal alvaskutatasrol...ahol igenis osszefuggesben van az almatlansag a hizassal (avagy a nagyobb ehsegerzettel?)

Olvassal kicsit utanna, majd valaszolhatsz

2023. okt. 6. 20:08
 12/16 A kérdező kommentje:

Sok ĝyorskajat eszem előre csomagolt éttelek vagy kínai levesek vagy gyorskajalda .

Vagy otthon kisutheto dolgok .

Asszony nélkül aki főznek rám csak úgy tudok enni mint egy amerikai.

Főzni nemtudok.

Csak az a baj már úgyis nézem ki mint egy nagydarab amerikai .

Ez a műszakos szaladgalos életforma miatt nincs időm egészségesen élni nincs rá energiám utána nézni és elkesziteni az egészséges ételeket .

2023. okt. 6. 20:13
 13/16 anonim ***** válasza:
88%

az alap problemad a... asszony nelkul nemtudok enni

apam. nyisd ki a youtubot es nezzel videokat hogy kell fözni

ne mond hogy rantotta, salata, rizs, borsofozelek, paradicsomleves es meg sorolhatnam nem megy.

2023. okt. 6. 20:33
 14/16 anonim ***** válasza:

12.

Nincsenek egészséges kaják, meg egészségtelenek sem. Egészségtelen mennyiségek vannak.

Mi a franc ezen olyan nehéz? Az első hízást legalább az 5. kilónál észre lehet venni. Onnantól kezdve - ha másképp nem megy - az ember megméri magát reggel és ha több, mint előző reggel, akkor aznap kevesebbet eszik. Ha még mindig több, akkor 2.nap még kevesebbet. Ez bonyolult? Amit te csinálsz, az egy vakrepülés a kalóriákkal, eszel, amennyit gondolsz, utána pedig látványosan csodálkozol, hogy gömbölyödsz panaszkodsz, meg ráfogod arra, hogy azért hízol, mert nem főznek rád (mintha bizony attól nem lehetne hízni egyébként ugyanúgy), meg mert 12 órázol.

2023. okt. 6. 20:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Én tegnap csináltam krumplilevest, oda se néztem és már megvolt. Kifejezetten jól sikerült, de hát én nagyjából tudok főzni és szeretek is. Ha nem kezded el, valóban nem fog menni. Vajas kenyérrel kezdjed, az a legegyszerűbb!
2023. okt. 10. 00:55
 16/16 A kérdező kommentje:

Mikor abbahagytam a sulit 80 kg voltam 185 cm magasan az volt a csucsformam anyám főzött és stresszmentes életem volt éjszakázas nélkül.

Azóta minden megváltozott.

Elkoltoztem nem volt aki egészségesen főzzön rám. Aztán volt egy nagyon rossz párkapcsolat a lehető legrosszabbat képzeljétek el utaltuk egymást mégis együtt kellet lakni évekig. Ott szedtem fel 30 kg pár év alatt .

Aztán már annyira kívánom az egészségtelen ételeket és a nasolni valót hogy stressz nélkül is fogyasztóm

Már 116 kg vagyok !

Családom azt mondja ha sürgősen nem változtatok akor nem leszek hosszú életű azért 50 60 éves koromig jó lenne kihuzni .

Most vagyok 27 aki ilyen nagy és még pial is az nem szokta sokáig húzni már érzem amúgy az öregedést.

2023. okt. 10. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!