Az egészségre hatással lehet az, hogy milyen fűszereket használok főzés közben?
Pl kakukkfű, borsikafű, zsálya, kurkuma, majoranna, szegfűbors, oregánó és még van egy pár…
Nyilván nem sokat teszek egy adott kajába, csak annyit hogy adjon egy kis plusz ízt, viszont minden főétkezésnél ezek közül legalább 3-4 benne van az adott ételben. Annyi tűnt csak fel, hogy mióta én főzök és változatosan ízesítek (+vegetát mellőzöm) nem betegedtem le.
Lehetséges, hogy a fűszerek miatt, vagy ennyire azért nem számottevő?
A füszernövények egyúttal gyógynövények is, mindenképpen pozitívan hatnak az általános állapotra. Ha emellett elhagyod a vegeta és társait, az szintén egészségesebb.
Szóval lehetséges, de az sem kizárt, hogy emellett az étrended is változott a füszerek használata mellett.
Minden esetre, ha úgy érzed, jót tesz, örülj neki, és folytasd ugyanígy tovább
Lehet, de minimális. Hormesis útján főleg.
Az immunrendszered nem ezen fog múlni. Hanem pl. hogy mit eszel, és főleg hogy mennyit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!