Mit tegyek dadogás ellen?
Figyelt kérdés
Ma lesz hangos olvasás felmérésünk, és iszonyatosan félek, hogy közbe bele fogok dadogni. Se az osztálytársaim és se a tanárjaim nem tudják, hogy dadogok, és emiatt is félek annyira. Valakinek van valami bevált tippje, amivel könnyebben kitudnám mondani a szavakat?🥹2023. szept. 13. 05:47
1/2 anonim válasza:
Takard el az arcod a papírral, úgy kevésbé fogsz feszengeni.
+ légzésgyakorlat: két részletben vegyél levegőt, aztán egyszerre, lassan fújd ki. Ha kell, ezt csináld meg a többiek előtt akár kérszer is, ha már kiálltál, hidd el, sokat segít, hogy lenyugtasson kicsit.
Amúgy ha attól félsz, hogy dadogni fogsz, akkor dadogni is fogsz. Ne így állj hozzá, hanem úgy, hogy lehet, nem fogsz dadogni. Nagy különbség rejlik abban, hogy milyen magabiztossággal állsz ki a tömeg elé.
2/2 anonim válasza:
Mielőtt elkezdenéd, mondd meg nyugodtan, hogy ti ugyan még nem tudjátok, ezzel nem szoktam dicsekedni, de régebben dadogtam, kíváncsi vagyok, most sikerül-e dadogás nélkül felolvasnom a szöveget, és már sem fogsz izgulni. Miért olyan nagy baj, ha tudják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!