Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől jön elő néha a dadogás?

Mitől jön elő néha a dadogás?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy dadogásnak nevezzem-e, valahogy összeakadnak a szavaim, amikor mondani szeretnék valamit és egy jó pár másodpercig nem tudom kimomdani, amit szeretnék. Korábban soha nem volt ilyen problémám, mindig szépen, tisztán beszéltem, ez körübelül egy éve kezdődött, viszont az utóbbi időben egyre többször fordul elő velem. Okozhatja a stressz? Mert viszonylag nehéz év van mögöttem, pár hónapja pedig a munkám is nagyon leterhelt lelkileg és fizikailag is, viszont nem a stresszelős pillanatokban jön csak elő, hanem akkor is, ha csak a barátaimmal beszélgetek. 28/F

#stressz #dadogás #Dadogás felnőtteknél
2022. okt. 5. 14:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Simán lehet stressz, trauma utóhatása is, de egy kivizsgálás nem árt, ha a körülmények pozitív irányú változása után is fennmarad a dolog.
2022. okt. 5. 15:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem is szokott lenni és a stressz okozza. Random helyeken, időben csak úgy gyorsan akarom kimondani a dolgokat, vagy két szót összekreálok mielőtt átgondolnám. Ezzel orvos nem fog kezdeni semmit.
2022. okt. 5. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!