Mit csináljak ha dadogok?
Majd kinövöd, később jobb lesz.
Nekem is mindig bajom volt ha beszélnem kellett nyilvánosan iskolában.
Olvasni normál körülmények között tudtam, viszont ha mások előtt kellet akkor nem ment. Minél nagyobb stressz annal rosszabb dadogas. Sokszor kinevettek ami csak tovább rontotta a helyzetet.
Rengeteget olvastam hangosan meggyőztem magam hogy megy ez dadogas nélkül is. Megállapítottam melyek a kritikus szavak amik elején mindig bedadogok. Ha szépen lassan a kimondásuk előtt veszek egy mély levegőt azt kifújva kezdek bele a szóba akkor jobban megy.
Vagy ha tudom, hogy nem jó az a szó nem tudnám elkezdeni kiejteni akkor keresek egy szinonimát.
Közép suliban már inkább csak néha hadartam. Magabiztosabb voltam. Egyetemen meg már megtanultam kontrolalni teljesen.
Most meg olyan helyen dolgozom ahol rengeteget kell telefonálnom, neha megesik, hogy bedadogok neha neha elhadarok egy két szót de már nem vészes. Ha nagyon oda teszem magam akkor megy a folyékony beszéd is de a stresszes helyzetek mai napig nagyon kritikusak !!
3 vagyok
Még annyit fűznék hozzá, hogy gondold meg előre mit akarsz mondani aztán kezdj bele. Egyszerű mondatokat használj olyan szavakkal melyeket kitudsz ejteni.
Otthon gyakorold ezeket a mondatokat. Tanulnd meg kiejteni a nehéz szavakat a légzés segítségével.
A legfontosabb hogy ne maradj csendben, mindig gyakorold beszélj a lehető legtöbbet.
Csak nagyon lassan fog megjönni az önbizalmad de ne add fel.
Próbálj lassan beszélni a szavak között nyugodtan vegyél levegőt.
Ez a probléma csak az agyadban létezik neked pedig meg kell tanulnod kijátszani ezt, megkerülni a blokkot ami a beszédet akadályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!