Fogyatékos a családban ez örökölhető?
A páromnak van 3 testvére ,akik mind egy fogyatékosoknak fenntartott intézményben vannak.
A párom erről nem szeret beszélni és mindig összevissza beszél mintha szégyelné..
Időről időre derültek ki a dolgok,így is.
Gyermeket tervezünk ,de mondtam neki hogy lehet hogy ki kellene vizsgáltatni magunkat,hogy nem örökletes-e. De ő váltig állítja hogy nem örökölhető ,mert nem kis koruktól ilyenek meg van aki már bent sincs ott stb. Összevissza beszél..
Mert ,anno is mondott ilyet és mégis kiderült az anyukájától hogy bent van mindenki (az anyukája azóta meghalt ,így tőle nem tudok kérdezősködni)Hazudta azt is hogy kiskorukban vitték el őket intézetbe és onnan kerültek ebbe az épületbe stb. (Szóval,összevissza beszél)
Viszont,nekem ez azért csak fontos lenne. Egyszer sikerült teherbe esnem,de el is ment a baba.
Mit lehet tenni ilyenkor? Hogy deríthetem ki az igazat?
Valóban ,kerülhetek később be mind hárman az intézetben? vagy tuti hazudik és a génjeiben van?
UI: Az anyukájának a féltestvére is abban az intézetben volt és ő tényleg értelmi fogyatékos volt kb 60%-ban, tavaly halt meg.
Ti mit tennétek?
Van, amelyik örökölhető, van amelyik nem.
Viszont, ha a párod ennyire nem egyenes, biztos akarsz családot alapítani vele?
"Igen,azt állítja hogy el vették a családtól amikor kicsik voltak (mert hogy régebben így ment)1980-as évek."
. Ezek alapján a párod 40 felett van, szóval van kockázat alapból...
1. Hazudozik. Ez nálam alapból válóok lenne.
2. Nem veszi figyelembe az igényeidet, csak neki legyen jó. Szintén válóok.
3. Három testvér és az anya féltestvére intézetben: borítékolható, hogy a család súlyosan terhelt. Nyilván nem minden fogyatékosság genetikai probléma eredménye, de ennyi eset egyszerre túl sok ahhoz, hogy véletlen legyen.
Eszembe se jutna ezzel az emberrel gyereket vállalni.
A párod nem nött fel sem a párkapcsolathoz, sem a családalapításhoz. Felnött ember családalapítás elött felelösségteljes döntéseket hoz és természetesen elmegy ilyen esetben genetikai vizsgálatra, magától.
Az, hogy felelötlenül hazudozik és sumákol ennyire komoly dologban, ami több másik ember egész életét érinti, szerintem sokkal súlyosabb dolog, mint maga a fogyatékos családja.
Én szakítanék vele, mert ilyen emberrel nem lehet jövöt tervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!