Limfóma vagy az influenza miatt van megnagyobbodva a nyirokcsomóm?
Este lefekvésnél véletlenül felfedeztem, hogy a jobb oldalmon a myirokcsomó meg van duzzadva. Gondoltam is, hogy az influenza miatt, mert a torokfàjàsom nem igazán akar múlni és főleg jobb oldalon fàj a torkom is. Eddig nem volt megnagyobbodva. Az, hogy a betegségem kezdetén meg volt e nagyobbodva azt nem tudom, mert nem foglalkoztam vele, este is csak véletlen fedeztem fel. Sajnos olvasgattam, hogy limfóma miatt is lehet nagyobb, na nem is kellett több elkezdtem rettegni, hipohonder ember létemre, hogy tuti az van. Azóta csak piszkàlom, mozgatom, nézegetem mag a tükörbe, hogy làtszik e. Amúgy semmi tünet nem utal arra, hogy limfómàs lennék. A jobb oldalon mintha nagyobb lenne a csomó, mint a baloldalon.
28 éves vagyok.
Sajnos a doki azt mondta ameddig vannak felsőlégúti betegség tüneteim, ne menjek el hozzà, de én meg rettegek, hogy meghalok.
“mert a torokfàjàsom nem igazán akar múlni”
Azért.
Kérj laborvizsgálatot a háziorvosodtól. Azt interneten is felírhatja, mint a gyógyszert. Vérvizsgálat, vizelet.
7/7 én azért vagyok ilyen ,mert hipohonder vagyok méghozzà súlyosan. Kb minden betegségről a daganat ugrik be és megijedek. Mondjuk a csalàdom mâr ki van tőlem főleg anyukàm, de az is hozzàtesz szerintem, hogy vele semmit nem lehet megbeszélni, ha mondok neki valamit, akkor állandóan azt mondja h hagyjam békén, mert nem érdekli. Szinte màr nem is lehet anélkül hozzàszólni, h ne akadna ki valami miatt és ordibàlna nekem meg marad az àllandó idegeskedés, szorongàs, betegségfóbia stb. Sokszor màr sírhatnékom van esténként, hogy a sajàt anyàm utàl, még úgyis, hogy semmit nem tettem ellene vagy màs ellen. Szerintem nàlam a hipohondria egy figyelemfelhívó is egyben, hogy :héj itt vagyok, ràm is figyelj légyszives én is a csalàd része vagyok.
Persze utàna meg ki van akadva, ha a közösségioldalakon mindenféle szorongàs, idegeskedős csoportban tag vagyok és ott kérek segítséget, mert tőle csak azt kapom, hogy halgass màr el, ne ordibàlj egésznap, nem érdekel stb.
Régen lehetett beszélgetni vele pl a macskàkról vagy meg tudt vele beszélni azt, hogy én nem szeretnék ehhez meg ehhez az orvoshoz menni: a vàlasza az volt, hogy oké nem fontos, de ha nem érzed jól magad azonnal megyünk.
Behívtak CT-re de sajnos a CT időpontja meg a vizsgàm(amiért fizettem nem keveset) egy napon lesz így a CT-re nem tudok elmenni, màr ki volt akadva, hogy a CT az fontosabb mint a vizsga stb. Jó igaza van, de akkor sem azzal kell lezárni a vitàt, hogy pofàn vàg, mert nem akarom mégegyszer kifizetni a vizsgàra a több ezer forintot főleg nem ezekben az időkben Mondtam neki, majd kérek új időpontot és elmegyek, 1 hétig nem szólt hozzàm emiatt csak amit nagyon muszàj volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!