Ha valaki élő szervdonor akar lenni, kihez fordulhat ez ügyben?
Gondolkoztam rajta. Nyugodtabb lenne a lelkem, ha tudnám, hogy egy részem másvalakiben él. Egyáltalán milyen szerveket lehet adományozni?
Vérplazmát többször adtam, de az ugye nem szerv. Például gondolom vesék közül az egyiket oda tudom adni. Nyilván áldozat ez, na de mihez képest? Tudom, hogy az ember halála utána automatikusan szervdonorrá válik, de élő donor az nem lehetséges?
Nyilván nem most lépném meg, ha meglépném, hanem 40-45 éves korom tájékán inkább. Szívesebben és nyugodtabban halnék meg úgy, ha egy részem valaki másban élne tovább.
20-as Menj pszichológushoz, ha így érzel!
Segíteni lehet önkénteskedéssel, nem kell megcsonkítani hozzá magad.
Nemcsak testi rokkant lehet az ember, hanem lelki nyomorék is. Melyik a rosszabb? Egyébként meg a vallások zöme is azt mondja, hogy ne test, hanem lélek szerint élj, mert aki enged a test csábításának, az meghal.
A test bűnös és bűnre visz. Én hiszek abban, hogy a lélek tovább él bennünk. A Bibliában egyébként van is egy rész ehhez kapcsolódóan, hogy az a testrészed, ami bűnbe visz, válj meg tőle, nem szó szerint idéztem, de a lényege ez.
Azt is írja a Biblia, hogy jobb rokkantan belépni Isten országába, mint teljesen épen a kárhozatra jutni. Egyúttal a testem ilyen módon való "csonkítása" jelképesen azt is jelenti, hogy ez a földi élet számomra nem annyira fontos, nemet mondok rá, mert halál után lehet hogy sokkal jobb valami vár rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!