Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért gondolják az orvosok,...

Miért gondolják az orvosok, hogy nekik mindenhez közük van, csak azért, mert orvosok?

Figyelt kérdés

Voltam foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, és ki kellett töltenem egy papírt a betegségeimről, és aláírni, hogy más, eltitkolt betegségem nincs. Namost lehet, hogy hülye vagyok, de mióta KÖTELESSÉGEM szenzitív adatokat megosztanom mással?

Természetesen titkoltam el betegséget. Semmi köze a munkámhoz, és semmi kedvem egy vadidegennek elmondani, csak azért, mert orvos.

2022. jan. 15. 18:25
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nem hipotetikus dolog, de szerencsére nem is a nagy százalék teszi ezt. Bőven sok, hogy a hozzád hasonlóak teszik.

Ha eltitkolja, és balesetet okoz, akkor elég csúnyán megüti a bokáját.

Ezt esik nehezedre felfogni, hogy nem csak a saját egészségét veszélyezteti, hanem másokét is.

"És nem tudom minek van az orvos, ha nem képes kiszűrni az alkalmatlanokat. Egy önbevallásos tesztet egy titkárnő is ki tud értékelni." Ebből látszik, hogy nem értesz hozzá egy cseppet sem, csak puffogsz.

2022. jan. 22. 22:25
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

"Annál a belinkelt kérdésnél is nevetségesek vagytok. Folyamatosan azt szajkózzátok, hogy az orvos jobban tudja, csak nem vagytok hajlandók odaírni, hogy melyik orvos. Az "A" orvos vagy a neki ellentmondó "B" orvos?"

A kardiológus szakorvos jobban tudja, mint a háziorvos. Kivéve, ha az egyik elől eltitkoltad az A bajodat, míg a másik elől nem.

2022. jan. 22. 22:26
 33/52 A kérdező kommentje:

"Ha eltitkolja, és balesetet okoz, akkor elég csúnyán megüti a bokáját."

Szerintem ezt is csak kitalálod. Még sose olvastam olyan esetről, ahol konkrétan azért is büntetést szabtak ki, mert az illető eltitkolta egy betegségét.

2022. jan. 22. 22:33
 34/52 A kérdező kommentje:
Mondjuk még mindig nem győzött meg senki, hogy beleférne a jogállamiságba szenzitív adatok kötelező megosztása mással. (És akkor se fogtok meggyőzni, ha még háromszor leírjátok ugyanazt, mint eddig.)
2022. jan. 22. 22:35
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

Értsd már meg, hogy csak az orvos látja.

Nem kötelességed megosztani, de ott dolgozni sem kötelező.

Majd ha agyoncsap egy autó, mert a vezetője eltitkolt ezt-azt, akkor m ajd pofázz.

2022. jan. 22. 22:48
 36/52 A kérdező kommentje:

"Értsd már meg, hogy csak az orvos látja."

Már rég megértettem, csak éppen ez sehol se válasz a kérdésemre.

2022. jan. 22. 22:51
 37/52 anonim ***** válasza:
100%
Felülnel olyan buszra ahol a sofőrnek eltitkolt betegsege van? Pl epilepszia...
2022. jan. 23. 09:49
 38/52 A kérdező kommentje:
És ez már megint mire válasz?
2022. jan. 23. 10:55
 39/52 anonim ***** válasza:
100%

Arra amit kifogasolsz!

Hogy miert nem szabad eltitkolni betegseget a fogl.eü. orvos előtt.

2022. jan. 23. 11:02
 40/52 A kérdező kommentje:
Csak éppen jogszabályban leírt indokot kérek rá, nem pedig erkölcsi okoskodást.
2022. jan. 23. 11:06
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!