Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért gondolják az orvosok,...

Miért gondolják az orvosok, hogy nekik mindenhez közük van, csak azért, mert orvosok?

Figyelt kérdés

Voltam foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton, és ki kellett töltenem egy papírt a betegségeimről, és aláírni, hogy más, eltitkolt betegségem nincs. Namost lehet, hogy hülye vagyok, de mióta KÖTELESSÉGEM szenzitív adatokat megosztanom mással?

Természetesen titkoltam el betegséget. Semmi köze a munkámhoz, és semmi kedvem egy vadidegennek elmondani, csak azért, mert orvos.

2022. jan. 15. 18:25
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
64%
#4: és az egy percig sem fordul meg a picinyke agyadban, hogy a pszichiáternek _EZ_ a dolga...? Hogyan tudna meggyógyítani, ha nem tud róla mindent...??????
2022. jan. 15. 19:32
 12/52 A kérdező kommentje:

Attól, hogy orvosi titoktartás van, az orvosok előszeretettel lenézik a betegeiket. Pl. ha egy HIV fertőzött meleg elmegy egy homofób orvoshoz, akkor őt az orvos le fogja nézni. Jobb esetben csak gondolatban, rosszabb esetben szóban is. Nem derül ki, ez való igaz.

2022. jan. 15. 19:38
 13/52 A kérdező kommentje:
Mármint 9-nek ment.
2022. jan. 15. 19:39
 14/52 anonim ***** válasza:
69%
12: na jó, most már elárultad, hogy paranoiával kezel a pszichiáter....
2022. jan. 15. 19:40
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nincs orvosi diplomád, így ebben a kérdésben nincs jogköröd ahhoz, hogy eldöntsd mi releváns információ és mi nem.

Az orvosnak komplexen kell látnia a helyzetedet, hogy adott esetben megfelelő diagnózist és kezelést tudjon felállítani.

Aztán ha pl. félrekezel (mert valamilyen gyógyszert nem kaphattál volna az eltitkolt betegséged/szedett gyógyszer miatt) te leszel a legjobban felháborodva.

Igazából nem tudom minek járunk ide 6+x évet, ha a betegek egy része azt hiszi, hogy mindent jobban tud az orvosnál?

2022. jan. 22. 21:00
 16/52 anonim ***** válasza:
100%
15. Epp az előbb lattam egy hadonló főokos kerdest... aki szerint az orvos nem ert az ő bajahoz... 😂
2022. jan. 22. 21:05
 17/52 anonim ***** válasza:
2022. jan. 22. 21:06
 18/52 anonim ***** válasza:
#12: Tudnia kell az orvosnak milyen egyéb betegséged van és milyen gyógyszert szed, ugyanis kölcsönhatásba kerülhetnek egymással, az egyéb betegségek is összefügghetnek. Nem igaz, hogy képtelen vagy felfogni.
2022. jan. 22. 21:11
 19/52 A kérdező kommentje:

#15-18

Egészségügyi alkalmasságiról volt szó a kérdésben, aki soha semmivel nem fog kezelni és soha semmilyen gyógyszert nem fog felírni.

2022. jan. 22. 21:48
 20/52 A kérdező kommentje:
Nem igaz, hogy képtelen vagy ezt felfogni...
2022. jan. 22. 21:48
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!